avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire imprumut administrator firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire imprumut administrator firma

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu o mica problema ,daca am disponibili bani in casa ii pot restitui administratorului conf. ctr. imprumut firma mai mult de 10 000 lei intr-o singura zi ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 16:06, 5 Ianuarie 2015
La această dată sunt încă în vigoare prevederile OG 15/1996, care permit efectuarea de plăti în numerar către persoane fizice fără avea o limita superioară.
Daca administatorul este si asociat unic, iar acesta a imprumutat firma in calitate de asociat pe baza unui contract de imprumut, societatea poate restitui imprumutul in numerar in baza dispozitiei de plata catre casierie indiferent de suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare numerar din mai multe conturi bancare top_afaceri top_afaceri SC ridica numerar de la banca 10000lei pe zi, pt divers. Problema intervine cand exista mai multe conturi deschise la mai multe banci. Poate sa ridice numerar ... (vezi toată discuția)
Dobanda contract imprumut asociat dana_2011 dana_2011 Buna ziua! Am o intrebare!Am imprumutat societatea in calitate de asociat unic , am facut contract de imprumut dar nu stiu daca este obligatorie dobanda.Ma ... (vezi toată discuția)
Acordare/restituire imprumut c.a.r. mototo mototo In cazul acordarii catre membrii de imprumuturi in numerar si de incasare a ratelor de restituire aferente de catre Casele de ajutor reciproc ale salariatilor ... (vezi toată discuția)