avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victima (pe trecere de pietoni)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victima (pe trecere de pietoni)

Am si eu caz pe care pt care as vrea sfaturi. Am citit cateva topicuri pe aici dar poate imi spuneti ceva mai la obiect.
Am lovit pe cineva (o doamna in varsta de 63 de ani) pe trecerea de pietoni, pe data de 05.05.2009. Dansa s-a ''ales'' cu fractura la picior. A facut initial o operatie, la o saptama alta, ca cica au aparut complicatii si dupa o luna cand sa o externeze s-a mai descoperit ca mai are ceva la picior, ceva cu platanele oaselor nu am inteles exact.
Imi recunosc vina, circulam pe viteza, nu peste limita pe portiunea aia de drum. Limita era de 70 si eu circulam cu 60-70 km/h. Vina mea a fost ca nu am redus viteza inaintea trecerii de pietoni. Accidentul nu am putut sa-l evit. Eu rulam pe banda 1 si pe banda 2 alt autoturism putin in fata mea. Pietonii au inceput traversarea din partea stanga si eu nu i-am observat ca erau in diagonala cu masina de pe banda doi. Toti s-au oprit cand m-au vazut numai doamna accidentata nu, care alerga pe trecere in ideea de ajunge in siguranta pe partea cealalta, nu stiu. Imediat cum am observat-o am pus frana, dar nu am oprit la timp. Am coborat din masina sa vad cum se simte, am chemat salvarea etc.
Am inteles si eu ca cel mai bine e sa ma inteleg cu victima dar se pare ca nu merge. Dansa pretinde o suma de 100 mil (10.000 RON) pe care nu am de unde sa o scot ca nu mai muncesc si am si datorii.
Dupa cum am mai citit aici pe forum se cam "uzeaza" de certificatele medico-legale dupa cum inclin sa cred ca s-a intamplat si aici. Daca cer o expertiza medicala, si intradevar dansa a platit medicii pt a inventa lucruri mai grave am sanse de castig? Sau e greu de stabilit daca victima are dreptate sau nu?
Vicitma initial nu spunea ca nu vrea bani ci doar spitalizarea, dar dupa cum am observat de atunci, comportamenul dansei, ca fiind o oportunista, acum recent mi-a cerut 100 mil si chiar cat de vinovat as fi si eu nu vreau sa ma las santajat asa, mai ales ca nici nu sunt sigur ca situatia dansei e asa grava cum pretinde.
Nu credeam sa conteze asta, dar se tine intradevar cont de faptul ca victima alerga pe trecerea de pietoni? Si daca se tine cont nu cred ca o sa pot dovedi asta pt ca singurul martor trecut atunci de politie a fost vecina ei care dupa cum ma asteptam tine cu ea. Au mai fost doua persoane angajate in trecere care imi dadeau dreptate, ca a avut partea ei de vina ca alerga dar politia nu a vrut sa ii i-a in considerare cu motivul ca nu sunt martori credibili (erau mai "bruneti". Acum nu stiu pe unde sa mai gasesc martorii respectivi, doar sa dau anunt la ziar sau ceva de genul.
Pe de alta parte daca politia a procedat asa, nu pot castiga pe motiv de greseala procedurala sau cum se mai numeste? Nu vreau sa implic pe nimeni in treaba asta, dar si situatie mi se pare disperata, sa ma poata santaja victima asa.
De asemenea, accidentul s-a intamplat in timpul muncii. Nu m-a intrebat politistul de asta, dar ar schimba situatia cu ceva? Asigurarea RCA ma ajuta cu ceva? Masina respectiva era masina de serviciu.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 6 Octombrie 2010
Da, chiar asa, ce se intampla in situatia asta, in care ii acorda o suma mare si nu am de unde sa o platesc, nici esalonat? Ma baga la inchisoare?
Ar trebui sa va lasati in definitiv de soferie si sa circulati cu altceva, punetiva in situatie ei dvs cat ati cere, pe langa faptul ca in urma unei operatii poti ramane cu sechele (diabet,traume psihice, etc.) eu zic ca cere putin.
Inteleg ca vreti sa vedeti punctul de vedere al victimei aici. Dar va rog sa-l vedeti si pe al meu. Dvs nu o cunoasteti pe persoana in cauza. Nu e atat de "victima" pe cat pare. Dupa cum am spus, am mari indoieli in privinta traumelor medicale pe care le pretinde. In al doilea rand, chiar daca pare ca vreau sa ma socotesc nevinovat, e de asemenea posibil sa se fi aruncat intentionat in fata masinii mele pt bani. Da, poate parea absurd ceea ce zic, dar cateodata asta cred. Ceilalti pietoni m-au observat si au oprit transversarea si ea nu. Poate era neatenta, dar am pus 16 m frana si la zgomotul care il face cauciul pe astfalt si am mai si claxonat, dansa nu reactiona sa-si apere viata?
Nu stiu ce sa mai zic. Mi-e unul mi se pare aberanta legea asta in care lasa pur si simplu ca victima sa-l stoarca de bani pe vinovat. Iti poate distruge viata, asa mai bine era o pedeapsa fixa pt mine, fie si de doi ani sau mai multi de inchisoare, cel putin stiam ca mai eram strans cu usa de cineva si nici nu mai stateam cu stres atata timp.
Toata lumea tinda sa aiba compasiune fata de victima dar presupun ca numai atunci cand ajungi in situatia vinovatului intelegi cat de penibil e ca cineva sa increce sa castige cat mai multi bani de la tine.
Oricum multumesc de sfaturi.
Eu nu vreau sa fiu exagerat si sa-ti urez sa te tavaleasca si pe tine vre-un sofer pe trecerea de pietoni, dar, incearca macar sa te pui in pielea unui om lovit de masina pe trecere de pietoni. Tu sau vre-un membru al familiei tale, poate mama....sotia, nu mai spun copilul.... incearca sa vezi cum ai reactiona tu, cum ai face tu daca soferul vinovat ar incerca sa se ascunda dupa degete asa cum vrei sa faci tu....Eu nu-ti doresc decat sa gasesca un avocat iscusit si sa muste din tine, sa-ti ceara cel putin 50 000 euro, altadata sa casti ochii. =D> Doua lucruri se platesc pe lumea asta: domnia si prostia, nu exista al treilea.
Cate zile de ingrijiri medicale sunt pe certificatul medico-legal?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, stabilirea vinovatiei, durata procesului precupmarian precupmarian De curand, in jurul orei 17:30, indreptamdu-ma spre casa am lovit un pieton beat care s-a angajat in trecere printr-un loc nepermis. Pietonul a trecut prin ... (vezi toată discuția)
Este accident rutier? vili_topor vili_topor Tractam un alt autoturism cu o coarda(neomologata) lunga de 5 metri. Am ajuns la o intersectie semaforizata unde aveam verde intermitent pentru viraj la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare marius_ghi marius_ghi buna ziua anul trecut 2009 am avut un accident, mergeam cu motocicleta pe un drum judetean ce se afla cu trecere prin comuna brazi deci era in localitate, ... (vezi toată discuția)