cred ca asta e o problema a autoritatilor locale ...
...pai da! E o problema! Asta ziceam si eu. Dar nu e la ei ci la noi, rezolvarea e la ei/autoritati. Insa daca primarii sunt ipotenti! E normal sa asteptam asa aiurea?! Unii fac legi, iar altii nu sunt in stare de ele. Uitea asa romanul , trebuie sa sa adreseze iar instantei! Banuiesc!....La noi toate trebuie sa le rezolve instanta...Deci?
Nu o luati chiar asa. Or fi niste reglementari in acest sens - deci mai usor si nu va mai cainati ca chiria s-a marit de la 41 de lei la 178 lei. Ati zis lei, da? Nici macar dolari...
Am vrut sa stiu daca aveti cunostinta cam cat este chiria in piata libera - asa ca mai tango...
Cand ziceti ca ati facut solicitari de cumparare, banuiesc ca le-ati facut in scris, da? Raspunsurile v-au venit in scris, da?
Ei, ia strangeti dvs. toate solicitarile actuale - mergeti la spatiul locativ, acolo unde ati incheiat contractele de inchiriere, vedeti care sunt pasii si toata hartogaraia, mai "vorbiti" cu un ziarist de la "social" - presa locala, un post TV, ceva, o participare la o sedinta a Consiliului Local (desigur sustinut de un consilier care sa puna pe tapet problema dvs.) si o sa vedeti ca primarii nu sunt chiar asa de ipotenti! ... Al nostru, la Iasi, este mai degraba pe cai mari, arde cam tot ce misca prin parohie... Dar e baiat bun!
In rest ce sa va zic in legatura cu cheltuielile cu intretinerea - si la noi sunt mari, dar nu chiar asa , doar daca nu aveti ceva piscine pe-acolo sau cine mai stie, dati caldura pe geam afara...
Pe bune, incercati sa urmati ce v-am spus si mai organizati-va pentru a mai scadea cheltuielile de intretinere ca intr-adevar sunt cam exagerate.
Multa bafta!
... Raspuns gresit!
Treburile publice sunt reglementate si rezolva prin lege.
Nu cred ca trebuie sa intervii pentru a rezolva ceva cu autoritatile, prin intimidare cu presa sau inchinare la consiliul local.
Din pacate valoare de referinta se exprima in euro. Pentru stiinta dvs 10 euro era chiria stabilita prin lege.
Politica lui Noica, fost ministru sau secretat de stat, era sa incuraje tinerii sa le inchirieze cu posibilitate reala de a le cumpara in viitorul apropiat, sumele urmand a fi reinvestite cu aceeasi destinatie. Astfel oamenii puteau sa spere la locuinte, locuri de munca...etc si statul asigura ceva protectie sociala, investitii si locuri de munca. Intelegeti despre ce nu ma "cain"?!
Ma simt doar nedreptatit de un primar care nu poate, nu stie si nu vrea si el si echipa lui. Si au mai fost ca el si poate ca vor mai veni! Votul e la gramada pentru toata lumea!
Din propria experienta: Primariile pot functiona practic si fara acesti "SEFI LOCALI". Ne trebuie legi bune si functionari competeni. Restul sunt prostii...
Da, a trecut ceva vreme ca sa-mi ziceti ca raspunsul meu este gresit...
In fine, de fapt v-ati adresat forumului si aici fiecare vine cu o particica de raspuns. Dumneata alegi raspunsul convenabil.
Cu stima,
Adam Grecu