avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ANL versus autoritatile locale si locuintele ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ANL versus autoritatile locale si locuintele ANL

Detin o locuinta ANL cu contract de inchiriere din anul 2003. Dupa numeroase solicitari de cumparare, primaria, in mod constant, contrar legii, refuza sa le vanda (motivand ca nu sunt suficiente cererei de cumparare; ca primaria municipiului ar suporta niste cheltuieli pe care nu si le poate premite etc.). Ma gandesc sa solicit acest drept prin instanta; opinie impartasita si de alti locatari aflati in aceeasi situatie. Agentia Nationala pentru Locuinte se pare ca nu are niciun interes... In ultimii 5 ani chiria a crescut de la 41 de lei la 178 la care se adauga cheltuielile de intretinere si utilitati foarte mari (cca 900 lei). Serviciile de locatiune si utilitati sufoca mare parte din chiriasi de buna-credinta, insa primariei ii place acest de vreme ce primarul (in functie la al doilea mandat), perpetueaza acest lucru. Cui trebuie sa ne adresam mai exact?!... Dorim sa cumparam locuintele pentru a putea face investitii, intrucat, nefiind proprietari, nu putem face acest lucru, iar primaria nu e in stare sa faca nicio reparatie, oricat de mica sau necesara.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:22, 8 Septembrie 2015
cred ca asta e o problema a autoritatilor locale ...
...pai da! E o problema! Asta ziceam si eu. Dar nu e la ei ci la noi, rezolvarea e la ei/autoritati. Insa daca primarii sunt ipotenti! E normal sa asteptam asa aiurea?! Unii fac legi, iar altii nu sunt in stare de ele. Uitea asa romanul , trebuie sa sa adreseze iar instantei! Banuiesc!....La noi toate trebuie sa le rezolve instanta...Deci?
Nu o luati chiar asa. Or fi niste reglementari in acest sens - deci mai usor si nu va mai cainati ca chiria s-a marit de la 41 de lei la 178 lei. Ati zis lei, da? Nici macar dolari...
Am vrut sa stiu daca aveti cunostinta cam cat este chiria in piata libera - asa ca mai tango...

Cand ziceti ca ati facut solicitari de cumparare, banuiesc ca le-ati facut in scris, da? Raspunsurile v-au venit in scris, da?
Ei, ia strangeti dvs. toate solicitarile actuale - mergeti la spatiul locativ, acolo unde ati incheiat contractele de inchiriere, vedeti care sunt pasii si toata hartogaraia, mai "vorbiti" cu un ziarist de la "social" - presa locala, un post TV, ceva, o participare la o sedinta a Consiliului Local (desigur sustinut de un consilier care sa puna pe tapet problema dvs.) si o sa vedeti ca primarii nu sunt chiar asa de ipotenti! ... Al nostru, la Iasi, este mai degraba pe cai mari, arde cam tot ce misca prin parohie... Dar e baiat bun!

In rest ce sa va zic in legatura cu cheltuielile cu intretinerea - si la noi sunt mari, dar nu chiar asa , doar daca nu aveti ceva piscine pe-acolo sau cine mai stie, dati caldura pe geam afara...
Pe bune, incercati sa urmati ce v-am spus si mai organizati-va pentru a mai scadea cheltuielile de intretinere ca intr-adevar sunt cam exagerate.

Multa bafta!
... Raspuns gresit!
Treburile publice sunt reglementate si rezolva prin lege.
Nu cred ca trebuie sa intervii pentru a rezolva ceva cu autoritatile, prin intimidare cu presa sau inchinare la consiliul local.
Din pacate valoare de referinta se exprima in euro. Pentru stiinta dvs 10 euro era chiria stabilita prin lege.
Politica lui Noica, fost ministru sau secretat de stat, era sa incuraje tinerii sa le inchirieze cu posibilitate reala de a le cumpara in viitorul apropiat, sumele urmand a fi reinvestite cu aceeasi destinatie. Astfel oamenii puteau sa spere la locuinte, locuri de munca...etc si statul asigura ceva protectie sociala, investitii si locuri de munca. Intelegeti despre ce nu ma "cain"?!
Ma simt doar nedreptatit de un primar care nu poate, nu stie si nu vrea si el si echipa lui. Si au mai fost ca el si poate ca vor mai veni! Votul e la gramada pentru toata lumea!
Din propria experienta: Primariile pot functiona practic si fara acesti "SEFI LOCALI". Ne trebuie legi bune si functionari competeni. Restul sunt prostii...
Da, a trecut ceva vreme ca sa-mi ziceti ca raspunsul meu este gresit...
In fine, de fapt v-ati adresat forumului si aici fiecare vine cu o particica de raspuns. Dumneata alegi raspunsul convenabil.
Cu stima,
Adam Grecu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinte anl ROMANFLORIN ROMANFLORIN Detin o locuinta ANL cu contract de inchiriere din anul 2003. Dupa numeroase solicitari de cumparare, primaria, in mod constant, contrar legii, refuza sa le ... (vezi toată discuția)
Datorie chirie dumined dumined buna ziua. o prietena a mea a prinit locuinta sociala insa a fost obligata de cei de la primarie sa preia si datoriile fostului chirias in suma de 9083 lei. ... (vezi toată discuția)
Dobândă (penalitati 0.5%/zi) cctildiko cctildiko Bună ziua.Stăm într-o locuinţă ANL. Avem contractul cu dobânda de întârziere de 0.5% pe zi. Aş vrea să ştiu dacă este legal, ce a stabilit ... (vezi toată discuția)