avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Preavizul de 20 de zile lucratoare este valabil pentru toata lumea?sau functiile de conducere au preaviz mai mare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:10, 6 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu un aspect. In numeroase mesaje postate pe acest site, am vazut ca se spune ca durata minima a preavizului este de 20 de zile lucratoare. In Codul Muncii, insa, am citit ca durata minima este de 15 zile. La mine la serviciu a fost concediata o persoana in urma cu o luna si a primit tot 15 zile. Va rog mult, spuneti-mi care este, de fapt, varianta corecta. Pentru ca s-ar putea sa ma aflu in aceasta situatia in perioada urmatoare si nu as vrea sa ma traga pe sfoara. Lucrez la o firma care editeaza publicatii si are circa 10 angajati (nu stiu daca acest lucru are vreo importanta vizavi de durata preavizului si de aplicarea sau nu a Contractului Colectiv de Munca la nivel National). Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
alex68, utilizator
In contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 este prevazut preavizul de 20 de zile lucratoare in cazul concedierii pe motive care nu tin de persoana salariatului.
Si de asemenea, se face mentiunea in art 3 al aceluiasi contract ca dispozitiile acestuia se aplica tuturor salariatilor.....prin urmare, in cazul concedierii se aplica acele prevederi care sunt mai favorabile salariatilor.
Va multumesc foarte mult.
CCMUNN este conceput in spiritul si litera Codului muncii dar, in cazul in care are prevederi mai favorabile salariatului se aplica acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 sau zile preaviz dorel9 dorel9 1 am primit instintare de disfintare post in care am preaviz de 20 zile dar in cim am scris ca perioada de preaviz in cazul concedieri este de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de preaviz in cazul unei concedieri individuale.conducerea a comunicat un termen de preaviz de 15 ... (vezi toată discuția)
De cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea conform art. 65 codul muncii? kathyalu kathyalu de cate zile de preaviz beneficieaza angajatul la concedierea cf art. 65.1? 15 zile lucratoare sau 20 zile lucratoare? (vezi toată discuția)