avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Venituri ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Venituri ong

Sunt presedintele unui ONG din jud. Mures(Santana de Mures) care are scopul : desfasurarea de activitati prin care sa se dezvolte gradul de educatie al adultilor si copiilor , activitati cu caracter formative-educative , etc si am dori sa deschidem un atelier de picture pentru copiii din comunitate. Profesoara de picture este o studenta la Medicina, care a terminat Liceul de Arta, cu calificarea profesionala: "Tehnician pentru tehnici artistice" .
Intrebari: -pictoritei i se poate face contract de drepturi de autor unde contributiile sunt in jur de 23.6%?(impozit pe venit oprit la sursa 10%, cas 10.5%si cass 5.5%)
-care este suma minima pentru care se poate face acest tip de contract(pt ca nu stim cati copii se vor inscrie?
-sub ce forma se vor aduna banii de la copiii participant, inscrisi (eliberam chitanta pe care scriem donatie...sau facem contract /act de donatie cu fiecare din ei?
-este considerate activitate economica sau fara scop lucrativ? trebuie sa platim impozit pe suma ramasa in asociatie, inafara de banii platiti pictoritei?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:29, 6 Ianuarie 2015
Da. E considerata activitate economica acest tip de activitate pe care ati exemplificat-o. Se poate incasa taxa de participare cu chitanta sau prin virarea banilor in contul ong. Semnati la inceput un fel de contract de o pagina cu parintele copilului.
Pentru cel care tine cursul/lectorul se poate incheia contract civil de prestari servicii/conventie daca aceasta e activitate ocazionala. Adica daca aceste cursuri se organizeaza mai multe module dar pe parcursul a cateva saptamani. Daca activitatea devine permanenta, si asta nu are importanta de numarul de copii la un modul, incheiati contract de munca pe perioada nedeterminata sau determinata pentru cateva luni consecutive dar cu norma redusa de doar cateva ore pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitati pe asociatie Adrianerosca Adrianerosca Sunt membrul unei asociații non-guvernamentale înființată în baza OG 26/2000, scopul nostru pe scurt este de a ajuta artiștii să aducă la cunoștința ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Activitate economica ong chicachica chicachica Buna ziua. Am si eu citeva probleme. Am un ONG cultural care a incheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul Judetean pt asigurarea unei persoane care ... (vezi toată discuția)