avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz inlocuire contoare de apa, pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz inlocuire contoare de apa, pausal

Buna ziua, am mai cautat pe forum dar nu am gasit decat spete adiacente cu speta pe care vreau sa o aduc in discutie.:
- din cauza diferentelor foarte mari si repetate la apa (citire apa nova/radet respectiv apometrele din apartamente) asociatia de propietari a hotarat inlocuirea apometrelor clasice cu apometre radio. Apometrele radio au avantajul ca pot fi foarte greu fraudate, ofera rapoarte de erori (circulatie inversa, fir de apa si nu pot fi influentate magnetic) . Din 54 de apartamente au inlocuit 52, doua apartamente refuzand inlocuirea apometrelor (si ghici ghicitoarea mea, surpriza mare, sunt dintre apartamentele care sunt banuite de frauda!). Influentarea magnetica nu poate fi dovedita de nimeni, iar cine stie de unde sa cumpere un magnet potrivit (este in jur de 50 RON!) poate opri apometrele clasice in functionare fara niciun efort si cat doreste, si, mai ales, nu pot fi depistati ca fac acest lucru!
Acum, administratorul a cerut firmei de repartizare care citeste apometrele radio sa calculeze cele doua apartamente la pausal pentru ca refuza montarea noii tehnologii. Ce temei legal ar putea avea (daca ar putea avea) AP pentru a face acest lucru? Apartamentele in cauza sustin ca ele au apometre si vor sa fie calculate consumurile in baza lor. Poate asociatia sa ceara calcul pausal pentru acestea?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
roberth, utilizator
Cel mai recent răspuns: Racu Ghita , utilizator 19:56, 18 Decembrie 2024
Si eu ce pot sa fac decat sa va rog sa vedeti diferenta.
1. Intr-o postarea am spus ca nu poti obliga proprietarii sa-si arunce apometrele, cu verificarea metrologica expirata, la gunoi si sa-si cumpere altele de acelasi fel si ca este mai convenabil sa fie lasate aceleasi apometre dar sa li se faca verificarea metrologica. De aceea am dat si exemple de preturi. Asta se voia in acea asociatiei, sa-i oblige pe proprieatri sa-si cumpere acum apometre clasice, obisnuite in loc sa le verifice metrologic. Si asta chiar daca unii aveau apometrele de 1 an iar altii de 5 ani.
2. In discutia actuala e alta situatie. Sa- hotarat
inlocuirea apometrelor clasice cu apometre radio

Aceasta este o imbunatatire clara, ce aduce mai multe avantaje.... Le-am discutat si le mai putem discuta.
Asa ca nu e nici o contradictie si imi mentin ambele postari.
fyeratanye a scris:

ma scuzati ca nu am raspuns potrivit si nu vam lamurit.
Autorul postului dl robert a pus o intrebare la sfarsit:
"Apartamentele in cauza sustin ca ele au apometre si vor sa fie calculate consumurile in baza lor. Poate asociatia sa ceara calcul pausal pentru acestea?"
eu citind un post mai vechi deal dvs in care va exprimati o parere care eu o cred corecta am cerut sa interveniti pt ca stiti mai multe ca mine legat de aceasta tema si un raspuns cat mai corect la intrebarea dl robert,si anume citez din postul dvs:
""Inlocuirea apometrelor in intreaga asociatie este o idee dar nelegala si neeconomica.
Este nelegala pentru ca nici o lege nu-l poate obliga pe un proprietar sa-si arunce la gunoi apometrul care este functional si in termen cu verificarea metrologica si sa fie obligat a achizitiona unul nou.
Vreau sa va intreb va mai sustineti acesta afirmatie?
Multumesc. Si inca o data scuzele de rigoare pt ca nu am fost explicit in ideea mea.

Eu vad in cerbicia cu care va aparati punctul de vedere o persoana cinstitat care vede realitatea prin prisma unei firi corecte cu respect fata de lege si semeni. Daca sunteti din Bucuresti, in mod gratuit si cu mare placere va pot demonstra cum aceste apometre care functioneaza perfect pot fi oprite (practic intepenesc!) cu ajutorul unui simplu magnet. Eu personal cunosc cateva asociatii unde, dupa montarea noii tehnologii, factura generala a scazut la jumatate. La fel, va pot pune in legatura cu aceste asociatii, daca voi avea acordul dumnealor, si cred ca il voi avea pentru ca erau disperati datorita faptului ca plateau aproape de doua ori mai mult datorita "pierderilor".
Cu stima!
salut,eu stau in pitesti si recunosc ca apometrele radio sant mult mai bune decat cele clasice ,sincer am auzit de apometre care se pot bloca cu magnet ,dar nu am vazut si sant convins ca puteti sami aratati ca se pot bloca sau incetini
dvs si asociatia in opinia mea trebuie sai cereti proprietarilor celor 2 apartamente in cauza daca au verificare metrologica a apometrelor ,si atunci daca nu au sau sant expirate atunci puteti sai bagati la pausal .
eu cand mam mutat in apartamentul meu miam schimbat apometrele si am verificare si autorizare metrologica si nimeni nu sa plans ca e consum mai mare sau mai mic
in ce priveste pierderile,si noi avem pierderi dar platim vreo 2-3 lei pe luna in plus la factura dar daca la dvs in bloc sant foarte mari diferente se poate sa aveti dreptate cum ca se "fura" sau ma rog se inseala apometrul cu magnet.
in opinia mea nu cred ca il puteti obliga sasi puna apometre radio, dar dvs puteti sai bagati la pausal si o sa vedeti ce se intampla
apropo topicul e deschis in ianuarie ce sa intamplat pana acum?
ii luati in considerare apometrele sau sant pusi la pausal?
au acceptat contoarele radio?
BIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Apometre cu / fara citire radio florinapopa florinapopa Buna ziua In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)