avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de denigrare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de denigrare

Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . Mai exact : in cadrul unui forum de pe facebook s-au facut unele afirmatii despre aceasta persoana . Persoana vizata considera responsabili de aceste postari 4 persoane pe care ea le-a concediat si toti 4 am fost convocati la politie . Precizez ca postarile de pe facebook au fost facute de aceste persoane sub pseudonime,numele noastre neaparand nicaieri..Cu toate ca nu am nici o legatura cu aceste postari,precizez ca le-am citit si eu si sunt perfect reale !! Presupun ca denigrezi in momentul in care aceste afirmatii nu au nici o baza reala ! Dar, din contra ! Postarile sunt legitime si reale..Intrebarea mea este : de ce sunt chemat la politie , ce anume investigheaza acestia si mai ales..nu ar trebui mai intai politia sa vada daca postarile sunt reale si dupa aceea sa caute vinovati ? Cum ma pot apara ? Este necesar sa dau declaratii ? Va multumesc pentru atentie .
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
bustedonline, utilizator
Cel mai recent răspuns: bustedonline , utilizator 16:15, 26 Ianuarie 2015
Domnule, un politist care stie meserie nu va sta sa ancheteze denigrari, pentru ca stie ca nu constituie nici contraventii, nici infractiuni si s-ar chema ca munceste degeaba. De aceea s-ar putea ca cei care au venit la usa sa nu fie politisti, ci sa fi vrut sa faca o gluma sau sa va sperie.
Buna ziua ! Acesta este paradoxul !! Agenta respectiva ( era o agenta de politie imbracata in uniforma ) a spus ca I sa dat acest caz spre investigare . Eu personal , avand in vedere ca am un process pe rol cu societatea comerciala care a facut acest denunt la politie , inclin sa cred ca ma hartuiesc prin toate mijloacele posibile ! Stiu , din surse ca , conducatorul acestei unitati a fost la comandantul politiei Ploiesti si au discutat neoficial , drept urmare sa ajuns ca politia sa se tranforme in echipa de recuperatori sau batausi . Am o intrebare va rog : pot spune in instant ca sunt hartuit ? Am numele si numarul de tel al agentei...pot face acest lucru ? va multumesc pentru timpul dumneavoastra !
Mergeti la politie daca sinteti invitat.Rugati sa vi se spuna care este motivul citarii.Calomnia este din nou incriminata in codul penal conform unei Decizii CCR.
Buna seara! Nu stiu daca va ajuta cu ceva, dar din cate am inteles eu, un tribunal din Romania, in cadrul unui proces, a declarat Facebook ca fiind spatiu public. Acum nu am stiu daca a fost atacata sau anulata decizia, insa, in cazul in care s-a mentinut, atunci cred ca se poate ca persoana respectiva sa faca plangere impotriva celor pe care ii considera denigratori. Pe de alta parte, cunostintele mele juridice sunt, sa zic, destul de limitate pentru a dezvolta subiectul. Totusi consider ca, daca afirmatiile sunt reale si le puteti proba in solidar cu ceilalti invitati sa dea declaratii sau, mai mult, puteti sustine afirmatiile dumneavoastra cu martori sau alte dovezi, pentru a demonstra adevarul celor scrise, atunci veti fi absolvit de aceasta acuza. Mai mult, daca se dovedeste ca persoana a facut o plangere mincinoasa ca subiect, dimpotriva va puteti intoarce dvs. impotriva acesteia. Repet, ceea ce am afirmat legat de Facebook am aflat din presa, iar restul parerilor expuse de mine aici sunt pur personale si limitate de cunostintele mele juridice.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
vintzi, utilizator

Alte discuții în legătură

Denigrare facebook Florin_fmf Florin_fmf Exista o pagina de facebook care ma denigreaza si ma batjocureste afectandu-mi imaginea. Doresc sa stiu daca se pot afla date despre persoana care desfasoara ... (vezi toată discuția)
O intrebare simpla ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)