avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost data in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost data in judecata?

Buna ziua. In vara am avut un mic accident intr-o parcare. Am fost la Politie la Tamponari, iar vinovat a iesit celalalt sofer. Mi-a spus ca o conteste decizia. Acum cateva zile am primit un plic de la Judecatoria Brasov, cu mai multe foi : comunicare adresa, copie dupa plangerea petentului si copie dupa raportul politistului. In Comunicare Adresa scrie ca trebuie sa depun intampinarea obligatoriu.
Intampinarea trebuie sa cuprinda : "Art. 205
Scopul şi cuprinsul întâmpinării
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) semnătura.
Intrebrea mea este: si ce inseamna actele acestea, punctele b) si c)? este doar o foaie care trebuie sa o scriu de mana in care trebuie sa ma "apar", sa spun varianta mea, sau este o foaie tip care trebuie completata?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
MateescuMihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:30, 6 Ianuarie 2015
Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată. Trebuie sa fie redactata, nu exista un formular tip si nici nu o scrieti de mana. Trebuie sa invocati exceptii procesuale, sa solicitati probe in apararea dvs. dar sa si raspundeti la toate pretentiile petentului. Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat pentru a va reprezenta interesele in fata Instantei.
E clar ca ati fost data in judecata si va trebui sa redactati o intampinare in care sa relatati lucrurile asa cum le-ati trait dvs.Cititi cu atentie ce scrie petitionarul si contraziceti punct cu punct cele relatate de dansul. La sfarsit va argumentati punctul de vedere dupa care incheiati cu actele anexate. Anexati si dovezile, respectiv PV, copie dupa actul dvs.de identitate si actele masinii. Nu va temeti nu este complicat.Intampinarea o redactati in 3 exemplare si o depuneti la judecatorie, dupa care asteptati o noua citatie.
Nu se mai primesc la judectorie intampinari scrise de mana? Este stipulat undeva in lege ca nea Gheorghe de la tara trebuie sa redacteze doar la calculator o plangere? E bine de stiut.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune sporuri salariale ania5003 ania5003 buna ziua ! as dori si eu un model de intampinare la actiunea depusa de salariati in vederea obtinerii unui cumul de sporuri. multumesc (vezi toată discuția)
Citatie baleanugabi baleanugabi Am primit o citatie ptr.ca am intarziat cu plata chiriei si intretineri,trebuie sa depun o intampinare si nu stiu ce sa scriu in ea si ce este o ... (vezi toată discuția)
In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)