În cazul în care la primul termen s-a cerut (și s-a admis) amânarea cauzei în vederea soluționării pe cale amiabilă a conflictului fără a se fi intrat în judecarea fondului se consideră trecut primul termen sau nu? Se mai poate modifica cererea de chemare în judecată fără acordul celeilalte părți? Mulțumesc!
Eu sunt de părere că nu puteți să vă mai modificați cererea fără acordul celeilalte părți.
Art. 204 Cod procedură civilă se referă la primul termen la care reclamantul este legal citat. Nu mai avem nici prima zi de înfățișare și nici alte distincții în textul de lege. Prin urmare, indiferent de ceea s-a întâmplat la acest prim termen, el rămâne împlinit dacă reclamantul a fost legal citat. Îmi pare rău, dar chiar nu cred că se poate distinge după ceea ce s-a discutat la primul termen la cauzei la care reclamantul a fost legal citat sau după alte aspecte atâta vreme cât textul de lege nu distinge.
Daca va judecati pe dispozitiile noului cod de procedura civila cititi prevederile art 204 ,modificarea cererii de catre reclamant poate fi facuta pana la primul termen de judecata la care acesta este legal citat,conteaza daca la termenul respectiv ati fost legal citat si nu faptul ca a fost dispusa o amanare pt a da posibilitate partilor sa solutioneze amiabil cauza.Din punctul meu de vedere nu mai puteti modifica actiunea.