BUNA SEARA! SUNT INTR-O SITUATIE IN CARE NU STIU DE UNDE SA O ABORDEZ. IN CELE CE URMEAZA O SA FAC O SCURTA PREZENTARE A CELOR INTAMPLATE SI SPER SA PRIMESC MACAR UN SFAT!
IN MARTIE 2011 CEI DOI COPII AI MEI (GEMENI) AU FOST DIAGNOSTICATI CU MEGAURETER BILATERAL CU HIDRONEFROZA GRADUL 5. DUPA INTERVENTIILE CHRURGICALE EFECTUATE IN ACELASI AN AU RAMAS CU HIDRONEFROZA GRAD 3. IN MOMENTUL IN CARE AM AFLAT DE ACEASTA PROBLEMA ERAM IN INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL, APOI CAND S-AU IMPLINIT CEI 2 ANI M-AM INTORS LA MUNCA. DIN PACATE SANATATEA COPIILOR NU A FOST BUNA AJUNGAND DIN NOU CU EI INTERNATI PRIN SPITALE FIIND NEVOITA SA IMI IAU CONCEDIU MEDICAL NEAVAND ALTA OBTIUNE. LA IMPLINIREA CELOR 6 LUNI DE LA REINTOARCEREA LA LOCUL DE MUNCA MI-AU FOST PUSE ACTELE IN MANA TRIMITANDU-MA SA IMI BAG ACTELE DE SOMAJ, PE CARE NU L-AM PUTUT OBTINE DATORITA FAPTULUI CA IMI LIPSEAU 2 SAPTAMANI IN CARTEA DE MUNCA.
AM INCERCAT SA MA ANGAJEZ, DAR NU AM GASIT NIMIC, IAR STAREA DE SANATATE A COPIILOR A CONTINUAT SA FIE PRECARA FIIND INTERNATI CU DIVERSE INFECTII URINARE SI INTERVENTII CHIRURGICALE.
IN MARTIE 2014 IN URMA INFECTIILOR URINARE REPETATE A UNUIA DINTRE COPII SUNTEM DIN NOU INTERNATI PENTRU INVESTIGATII UNDE AFLAM CU STUPOARE CA IN CORPUL MICUTULUI TIMP DE 3 ANI A AVUT RAMAS(UITAT) UN OBIECT STARIN(O SONDA URINARA DE 3-5 CM DE LA INTERVENTIA DIN IUNIE 2011) DESPRE CARE NU SE STIA NIMIC. AM DECIS SA SCOATEM OBIECTUL TOT CU ACELASI MEDIC,APOI COPILUL A INCEPUT SA ISI REVINA. IN NOIEMBRIE 2014 NE INTERNAM PENTRU ALTE INVESTIGATII UNDE AFLU DE LA RECEPTIE CA AR FI TREBUIT SA AVEM CERTIFICATE DE HANDICAP PENTRU COPII LUCRU DESPRE CARE NU AM STIUT SI NICI NU AM FOST INFORMATI NICI DE MEDICI SI NICI DE ASISTENTA SOCIALA A SECTORULUI 2 CARE STIAU FOARTE BINE CAZUL SI AVEAU TOT DOSARUL COPIILOR CU INTERNARI SI DIAGNOSTICE.
DUPA IESIREA DIN SPITAL AM INCEPUT SA MA INTERESEZ LA MEDICUL DE FAMILIE CARE NU A STIUT SA NE LAMUREASCA TIMITANDU-MA LA ASISTENTA SOCIALA UNDE DE ACOLO AM FOST TRIMISA LA COMISIA DE HANDICAP A SECTORULUI 2 UNDE AM DEPUS ACTELE SI AM FOST INCADRATI CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP IN URMA CARUIA DESCOPAR CA AVEAM DREPTUL SA RAMAN IN CONCEDIU DE CRESTERE COPIL PANA LA VARSTA DE 7 ANI FARA A-MI FI INTRERUPTA CARTEA DE MUNCA SI SA NU MAI POMENIM SI DE PARTEA FINANCIARA PE CARE AM PIERDUT-O.
DORESC SA STIU DACA EXISTA POSIBILITATEA SA RECUPEREZ ANII DE MUNCA PIERDUTI SI BANII CARE MI S-AR FI CUVENIT PANA IN PREZENT PRIN ACEASTA INDEMNIZATIE SAU DACA EXISTA UN VINOVAT IN ACEASTA SITUATIE PE CARE POT SA IL TRAG LA RASPUNDERE!
MULTUMESC!
1-Rugam nu postati cu majuscule
2-Posibilitatea beneficierii de facilitatile prevazute de disp L nr 448/2006 republicata,se acorda la cererea partii interesate
Pentru a putea beneficia de facilitatea cresterii minorilor pana la 7 ani,trebuia sa beneficiati de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,pe care insa dvs l-ati obtinut abia in 2014
3-Vinovat de situatie...in principal dvs care nu v-ati informat temeinic la momentul initial despre drepturile si facilitatile legal prevazute pentru opersoane suferinde cu afectiuni incadrabile in grad de handicap
Buna seara!
Inteleg ca ma fac vinovata ca nu m-am interesat, dar de unde sa stiu eu ca malformatia copiilor se incadreaza la grad de handicap in conditiile in care nu cunosc legile si nimeni nu mi-a zis de asa ceva, sunt un simplu cetatean. In momentul in care am aflat de acesta boala nu am facut altceva decat sa luptam pentru viata copiilor. Chiar nimeni nu avea obligatia sa ne spuna lucrul acesta? Spitalul in care am fost internati de atatea ori si care avea fisele copiilor nu trebuia sa ne spuna, medicul de familie, asistenta sociala careia m-am adresat in momentul in care am ramas fara servici si am cerut ajutor?
Va multumesc anticipat!
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).
(2) Pe perioada concediului prevazut la alin.(1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR.
(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
...
2. Luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC sa va spuna daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani.