As dori un raspuns pentru urmatoarea speta.
-Societatea la care lucrez prin prisma unui director imi va da o decizie pentru viza de control financiar preventiv.
-Eu doresc sa nu semnez prezenta decizie,deci sa nu accept.
-Ce pot sa fac ? sa nu semnez de primire,sa semnez cu obiectiuni ? Sa o contest ?
-Daca nu semnez se considera abatere disciplinara ? Ce implicatii va avea refuzul meu de a accepta o astdfel de decizie ?
Va multumesc pentru raspuns !!!
Puteti sa refuzati acele atributii , pe considerentul incalcarii principiului libertatii muncii.
Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit. (2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS !!!
Azi am facut cate un compromis de ambele parti,dar maie ste de discutat,mai ales prin prisma raspunsului dat de dumneavoastra.
As dori sa va intreb daca stiti un aspect legat de sporul de vechime.Sporul de vechime trebuia sa fie din octombrie trecut de la procentul de 15 % la 20 % dar persoana de la resurse umane a omis.Pot solicita calculul sporului de vechime retroactiv ? sau doar din momentul in care am remarcat asta se va putea calcula ?
As dori sa ma ajutati daca este posibil recalcularea retoactiva cu legea care prevede acest aspect,multumesc !!!
Da, il puteti solicita retroactiv, de la data indeplinirii conditiilor de trecere la o alta transa de spor de vechime in munca.
art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
...
Intr-adevar, este vorba despre dreptul la actiune in instanta , insa daca angajatorul refuza sa va acorde sporul de vechime de la data respectiva aveti la dispozitie 3 ani pentru a promova o actiune in instanta.