Sotia mea are un contract de munca pe perioada determinata care zice asa citez:
"Cuprinsa intre data de 25.10.2013 si data de 07.02.2015,pe perioada suspendarii contractului de munca al titularului de post in temeiul art.83 lit.a."
Astazi a primit pe mail nota de lichidare care suna asa:
"Motivul intocmirii notei de lichidare 1) art.56.lit.i de drept de la 25.10.2013 la data de 07.01.2015."
Si ca de maine sa nu se mai prezinte pentru ca revine la munca titulara de post din cresterea copilului.Acest mail la primit la sfarsitul programului fara sa fie macar anuntata ca titulara revine de maine.
Totusi in contract scrie pana pe 07.02.2015 de ce pe notificare scrie 07.01.2015 cu 1 luna inainte de incetarea de drept a contractului.
E o facatura sau ce sa faca?
Durata contractului de muncă pe durată determinată poate fi stabilită prin fixarea unui termen cert, adică prin indicarea unei date certe sau prin fixarea unui termen incert, adică prin indicarea unui eveniment care va pune capat contractului.
In speta, in opinia mea, alin.2 este incident numai in situatia in care s-a fixat un termen incert pentru incetarea c.i.m., adică prin indicarea unui eveniment care va pune capat contractului (altfel spus, c.i.m. va inceta la data revenirii din CCC a titularului postului).
In aceste conditii, parerea mea , este sa contestati decizia de incetare a c.i.m. la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul . Actiunea este scutita de plata taxelor si se depune in termen de 45 de zile de la comunicare.
Eu de pe codulmuncii.ro am luat acele aliniate5,6,7.…
In principiu e cum am crezut de la bun inceput ca data e data.
Va multumesc frumos pentru lamuriri si revin cu raspunsul lor oficial ca momentan o analizeaza din nou.
A primit si raspunsul oficial ca se anuleaza decizia pentru ca spun ei "ne pare rau ca nu v-am comunicat decizia in termenul prevazut de lege si drept urmare contractul expira la 07.02.2015".
Abureala clara.
Va multumim pentru ajutor ca altfel ne prosteau.
Un an nou mai bun tuturor.