avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratii pentru o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratii pentru o asociatie

Buna ziua!
Am infiintat o asociatie anul trecut, dar pana acum aceasta nu a avut activitate.
Trebuie depusa vreo declaratie la Finante pentru anul 2014 ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:03, 7 Ianuarie 2015
ONG - urile cu si fara activitate economica sunt in sfera impozitului pe profit, conform art. 13 lit. a) din Codul fiscal. Asociatiile si fundatiile vor depune declaratia anuala de impozit pe profit 101, pana pe data de 25 februarie 2015. Se depune chiar si cu zero.
Mai aveti de depus bilantul pana la 30 aprilie 2015 intocmit si semnat de un contabil autorizat membru ceccar.
Mergeti la banca si cereti extrasul de cont de la infiintare pana la 31 decembrie 2014 si apoi completati la zi si registrul de casa. Vor aparea acolo in contabilitate macar cheltuielile de infiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pentru ong-uri steliandragoi steliandragoi Bun gasit, As dori sa stiu ce declaratii trebuie sa depun ANAF, in numele ONG-ului, si care este termenul limita. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
Asociatiile nonprofit andreea_florina andreea_florina Buna ziua. Pentru o asociatie de parinti a scolii, in care avem fonduri din 2% din salar, ce acte si declaratii trebuie depuse si intocmite? Va multumesc. (vezi toată discuția)