In prezent lucrez la Directia ptr. Protectia Copilului iar eu si inca 8 colegi suntem chemati la politie ptr.a da declaratii de. abuz in serviciu.Nu am primit nici un fel de citatie oficiala. Nici unul dintre noi nu stim exact de ce .
ce sfaturi ne dati
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.(art.257 alin.1 C.proc.pen.).
Citatia este individuala si nu colectiva. (art.258 alin.1 partea de inceput C.proc.pen.)
Art. 258 - Conţinutul citaţiei (1) Citaţia este individuală şi trebuie să cuprindă următoarele:
Deci sa ma prezint de buna voie sa dau o declaratie sau sa nu ma prezint. In caz de neprezentare ce pot pati . Acel comisar ne-a amenintat ca daca nu ne prezentam ne face probleme la servici.
Eu v-as sfatui sa va duceti, insa cand ajungeti acolo, rugati-l pe acel comisar sa va aduca la cunostiinta in ce calitate ati fost chemat. Dupa aceea trebuie sa va spuna de ce sunteti acuzat. Mai departe rugati-l sa va citeasca drepturile d-stra. In aceste drepturi care va parvin, exista si un drept de a da sau a nu da o declaratie.
Pana la urma mergeti, luati cunostinta de dosar, dar sa nu dati nici o declaratie. Daca sunteti acuzat in acel dosar, comisarul trebuie sa dovedeasca vinovatia d-stra. Probe si dovezi.
Mai departe, lasati sa latre cainii (comisarul) la ursi, vedeti-va de treaba. Nu semnati nici o declaratie sau proces verbal, ca unii politisti redacteaza ce trebuie sa semnati, sau va obliga sa scrieti in timp ce ei dicteaza. Mergeti la culcare linistit, puneti capul pe perna, lasati pe comisar sa se streseze, oare va dormi el bine?