avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz in serviciu

In prezent lucrez la Directia ptr. Protectia Copilului iar eu si inca 8 colegi suntem chemati la politie ptr.a da declaratii de. abuz in serviciu.Nu am primit nici un fel de citatie oficiala. Nici unul dintre noi nu stim exact de ce .
ce sfaturi ne dati
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:47, 13 Ianuarie 2015
... sa aflati despre ce este vorba si sa colaborati cu institutiile statului. Cum ati fost chemati la politie? telefonic, verbal?
A VENIT UN COMISAR SI A CITIT LISTA IN FRUNTEA LISTEI ESTE SEFUL DE CENTRU
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.(art.257 alin.1 C.proc.pen.).

Citatia este individuala si nu colectiva. (art.258 alin.1 partea de inceput C.proc.pen.)

Art. 258 - Conţinutul citaţiei
(1) Citaţia este individuală şi trebuie să cuprindă următoarele:

......
Deci sa ma prezint de buna voie sa dau o declaratie sau sa nu ma prezint. In caz de neprezentare ce pot pati . Acel comisar ne-a amenintat ca daca nu ne prezentam ne face probleme la servici.
Eu v-as sfatui sa va duceti, insa cand ajungeti acolo, rugati-l pe acel comisar sa va aduca la cunostiinta in ce calitate ati fost chemat. Dupa aceea trebuie sa va spuna de ce sunteti acuzat. Mai departe rugati-l sa va citeasca drepturile d-stra. In aceste drepturi care va parvin, exista si un drept de a da sau a nu da o declaratie.

Pana la urma mergeti, luati cunostinta de dosar, dar sa nu dati nici o declaratie. Daca sunteti acuzat in acel dosar, comisarul trebuie sa dovedeasca vinovatia d-stra. Probe si dovezi.

Mai departe, lasati sa latre cainii (comisarul) la ursi, vedeti-va de treaba. Nu semnati nici o declaratie sau proces verbal, ca unii politisti redacteaza ce trebuie sa semnati, sau va obliga sa scrieti in timp ce ei dicteaza. Mergeti la culcare linistit, puneti capul pe perna, lasati pe comisar sa se streseze, oare va dormi el bine?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
_Alin_, utilizator

Alte discuții în legătură

Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Invitatie telefonica pentru prezentare la sectia de politie apr0ape_om apr0ape_om Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . ... (vezi toată discuția)
Cazul dr. x - citatie telefonica cu numar ascuns Bobolici Bobolici Buna. Am fost contactat telefonic cu numar privat de catre un politist in urma cu o saptamana prin care am fost chemat sa dau o declaratie in cazul dr. X ... (vezi toată discuția)