Acum 4 luni am fost data afara din locuinta concubinului.Ne-am inteles de comun acord ca minorul sa ramana la el eu neavand conditii pentru al ingriji.M-am lovit de temerile mamei mele ca fostul barbat imi va lua copilul si sub presiunea ei am mers la protectia copilului unde mi s-a explicat ca va trebui sa actionez in instanta pentru aceasta problema.Mi-am zis ca nu e cazul sa fac aceste demersuri.Nu stiu cum,fostul concubin a aflat ca am fost la protectia copilui.Mi-a spus ca pentru asta imi voi vedea foarte rar copilul....a urmat o vreme in care mi-am vazut copilul din ce in ce mai rar...numai la el acasa sau afara si numai in prezenta lui.Mentionez ca el e cel care a intrat in concediu ptr cresterea copilului.Eu din septembrie 2014 lucrez si am deschis cont in banca pe numele copilui,tatal lui fiind imputernicit.Am depus bani de fiecare data cand am putut,am dat cadouri la copil de sarbatori.Incercand sa-mi refac viata,am incercat sa cunosc oameni noi...intr-o zi(05.01.2015)am decis sa ma intalnesc cu cineva..nu inainte de ai da tel. fostului concubin ca doresc sa-mi vad copilui(in acest caz imi anulam int. cu respectivul)si mi-a spus ca de o cam data nu poate si ca mai vorbim.(insemnand ca daca e,o sa vad copilul afara).Eu nu mi-am dat seama ca am primit telefon de la el pentru ca in momentul respectiv ascultam radio pe el si nu-mi-am dat seama cum s-a schimbat melodia.Si nici nu mi-am dat seama de apelul pierdut din cauza foliei de protectie care nu am scoso de cand am achizitoinat tel.Am aflat de apel intalnindu-ma intamplator in aceeasi zi cu el intr-un centru com.,avand o floare primita de la cineva cu care ma vazusem.Si atunci am simtit ca am sa crap.Mi-a reprosat ca-mi arde de una alta(ca sa nu ma exprim ca el)in loc sa vad copilul..si ca pentru asta nu am sa-mi mai vad copilul.:( Ce pot sa fac in acest caz?Ma simt pur si simplu calcata in picioare.Avocat nu-mi permit pentru ami rezolva aceasta problema.Nu vreau de cat sa-mi pot vizita copilul.Uneori mi-e teama ca o sa ma uite:(
Buna ziua,
Va sfatuim sa actionati in instanta, deoarece singura metodat prin care fostul dumneavoastra concubin poate fi obligat sa va lase sa vedeti minorul rezultat in urma concubinajului este prin hotarare judecatoreasca.
V-ati lasat dvs calcata in picioare.
Adresati-va judecatoriei pe raza careia isi afla domiciliul concubinul si cereti ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, domiciliul copilului sa fie la tata sau la dvs cum vreti si sa aveti drept de vizita, propuneti dvs un program, functie de programul dvs de munca si al copilului.
Nu sunteti fara copil de mult timp, ati putea sa obtineti sa locuiti cu el.
Cautati modele pe internet sau apelati la avocat doar pt redactarea cererii, cat ar putea sa va ia cat sa nu va permiteti ?