avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Telefon retinut la vizita in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Telefon retinut la vizita in penitenciar

Buna seara ! Sotul meu este arestat , iar cu ocazia unei vizite la el , in interiorul penitenciarului mi-am dat seama ca telefonul personal se afla in buzunar ,l-am scos i lam dat doamnei care ma controla m- au dus la politie, mi-au retinut telefonul si nu mi-au mai dat voie sa imi vizitez sotul .As vrea sa stiu ce mi se poate intampla si daca imi mai pot recupera telefonul (problema este ca nu am acte pentru telefon iar din cate stiu eu imi trebuiesc pt ca doar asa mi-l pot inapoia)..Tin sa mentionez faptul ca au trecut 3luni si nu m-au citat . Astept raspunsul dumneavoastra . Va multumesc !:sorry:
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:56, 12 Ianuarie 2015
Nu vi s-a intocmit un proces verbal?! Ciudat...
Daca erati intr-a patra si vi-l lua invatatoarea, in trei luni tot va anunta parintii.
Cred ca nu ne-ati spus adevarul sau tot adevarul despre cum s-au intamplat lucrurile.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
DlGoe, utilizator
ba da mi s-a intocmit un proces verbal si mi sa sp ca voi avea dosar penal ,faptul ca nu am specificat e partea 2 ,iar daca am spus ca nu m-au citat era logic ca ma refer la faptul ca tb sa ma cheme acolo la tribunal ,politie ...
in momentul cand ati intrat pe poarta penitenciarului ati semnat ca nu detineti obiecte interzise.
toata patania intamplandu-se dupa acea semnatura , inseana ca vi s-a intocmit dosar penal si vi s-a interzis dreptul de a mai intra in penitenciar pe o perioada de probabil 6 luni.
de la acel moment politia instrumenteaza dosarul si dupa ce vor termina dansii dosarul va fi inaintat pachetuluisi apoi probabil la instanta daca procurorul nu o sa va dea amenda.
oricum ar fi telefonul nu il mai primiti inapoi.
primul pas de facut este sa solicitati penitenciarului sa va comunice perioada pentru care nu puteti sa mai mergeti in vizita la sot daca nu vi s-a comunicat inca.
al doilea pas este sa va adresati politiei care instrumenteaza cauza sa vedeti in ce stadiu este dosarul si sa vedeti cum scapati deoarece pedeapsa pentru infractiunea savarsita de dvs este asta :
Introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool Art. 185
(1) Introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool, intr-un penitenciar, centru de retinere si arestare preventiva, centru de arestare preventiva, centru educativ si centru de detentie, in scopul folosirii lor de catre detinuti, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Daca fapta este savarsita de catre personalul administratiei locului de detinere sau personalul centrelor de retinere si arestare preventiva, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 5 ani.
(3) Tentativa se pedepseste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport pentru telefon mobil georgiaaa georgiaaa Buna ziua , as vrea sa stiu care sunt sanctiunile pentru folosirea telefonului mobil in penitenciar. Multumesc (vezi toată discuția)
Introducerea unor obiecte interzise in penitenciar dragoscorina dragoscorina IN URMA CU UN AN AM FOST SA/I FAC O VIZITA FRATELUI MEU FIIND DETINUT IN PENITENCIARUL DIN IASI.IN POSETA FARA SA/MI DAU SEAMA AVEAM O PERECHE DE CASTI SI O ... (vezi toată discuția)
Salut - abuz de incredere? marian1989 marian1989 am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un ... (vezi toată discuția)