avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimarea primei cereri de chemare in judecata, efecte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimarea primei cereri de chemare in judecata, efecte pe care le produce fata de cea doua cerere

buna seara,sunt din ,am inaintat proces de divort si am primul termen in luna februarie, dar pe citatie scrie ca se va pune in discutie exceptia perimarii.Mentionez ca am mai avut si anul trecut depusa o actiune tot pt acelasi divort,dar intre timp ne-am impacat,neanuntand instanta. Ce inseamna exceptia perimarii? la ce sa ma astept? imi va ingreuna procesul de divort?Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:58, 8 Ianuarie 2015
Buna ziua, cele doua nr de dosar Nu coincid.Citatia de acum - cea care are mentiunea cu exceptia perimarii-care imi cere sa ma prezint in februarie ,are nr de dosar de la cel abandonat in 2013 , insa dosarul de acum are un alt numar. Ce trebuie sa fac ? Imi va ingreuna procesul? Posibil sa platesc vreo amenda pt acel abandon al procesului ?Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
myo, utilizator
cel cu perimarea se va perima.dar vei continua divortul cu cel de al doilea. primul nu impiedica pe al doilea.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Procesul care se va perima nu împiedică desfășurarea celui de al doilea proces. Nu veți fi amendată și nici nu este necesar să vă prezentați la termenul la care se va discuta perimarea. Ocupați-vă liniștită de cel de al doilea proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admite exceptia perimarii; constata perimata cererea Admin.John Admin.John Buna ziua, poate cineva sa ma ajute la acest subiect? va multumesc (vezi toată discuția)
Exceptia perimarii Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)
Partaj malacica malacica Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)