avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sunt la a doua casatorie. Din prima am un copil. Sotul la fel. . Eu detin o casa , bun propriu inainte de cea de-a doua casatorie. In prezent avem un srl. Cum se impart bunurile in cazul decesului unuia dintre noi, daca eu detin 100% din societate, sau daca detinem fiecare 50%? Copilul sotului ar putea avea pretentii la casa mea ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:43, 9 Iunie 2009
Pretentii poate avea, dar fiind un bun dobandit inaintea casatoriei, copilul sotului nu are dreptul la el.
bunul dobandit inainte de casatorie nu poate fi impartit in cazul unui divort?
Casa fiind un bun propriu, in cazuyl decesului dumneavoastra aceasta se va mosteni de catre sotul supravietuitor in cota de 1/4 , iar de copilul dumneavoastra in cota de 3/4.
STIMATA DOAMNA
Referitor la raspunsul pe care mi l-ati dat, asi vrea sa mai stiu daca in cazul in care actualul meu sot ar face la notar o declaratie de renuntare la mostenire aceea cota de 1/4, casa ar reveni in intregime fiului meu?
orice renuntare din partea sotului la dreptul sau( 1/4 din casa) nu se poate face decat in cadrul dezbaterii succesiunii , prin urmare dupa decesul dvs...Daca acest lucru se va intampla, atunci fiul dvs.mosteneste tot.

Alte discuții în legătură

O mostenire in caz de divort sau succesiune LJM LJM In timpul casatoriei am mostenit o casa prin decesul tatalui meu, eu fiind singurul mostenitor. In caz de divort casa este considerata la partajare bun ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Bunul propriu al defunctului,ramane sotului supravietuitor? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul in care sotii nu au copii impreuna,ci doar din relatii separate,iar cel care detine un bun propriu,mostenit,decedeaza,cui revine bunul sau?Sotului ... (vezi toată discuția)