avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sunt la a doua casatorie. Din prima am un copil. Sotul la fel. . Eu detin o casa , bun propriu inainte de cea de-a doua casatorie. In prezent avem un srl. Cum se impart bunurile in cazul decesului unuia dintre noi, daca eu detin 100% din societate, sau daca detinem fiecare 50%? Copilul sotului ar putea avea pretentii la casa mea ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:43, 9 Iunie 2009
Daca tot doriti ca aceea casa sa revina copilului dumneavoastra in totalitate aveti varianta contractului de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mostenire in caz de divort sau succesiune LJM LJM In timpul casatoriei am mostenit o casa prin decesul tatalui meu, eu fiind singurul mostenitor. In caz de divort casa este considerata la partajare bun ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Bunul propriu al defunctului,ramane sotului supravietuitor? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul in care sotii nu au copii impreuna,ci doar din relatii separate,iar cel care detine un bun propriu,mostenit,decedeaza,cui revine bunul sau?Sotului ... (vezi toată discuția)