avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA-ul si asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA-ul si asigurarea de sanatate

Buna ziua!
Sotul meu a fost angajat in timp ce a avut (si are) un PFA cu un venit de 600 de lei pe an. A platit contributiile la sanatate in jur de 9 lei pe trimestru. Cat timp a fost angajat,i s-a platit de acolo integral la CNAS si eram si eu coasigurata,putand lua o adeverinta de la serviciu si ptr mine. Acum vrea sa ma ia ca si coasigurat (in baza de date cnas el figureaza asigurat,eu nu). se poate pe PFA-ul lui in conditiile in care venitul declarat sa ramana acelasi dar sa platim diferenta la asigurarea lui (cei 5,5% din minimul pe economie,aprox 49 lei pe luna)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:13, 8 Ianuarie 2015
Poate fi doar coasigurat al salariatului. Actele doveditoare se depun la sediul angajatorului si acesta declara persoana ca e coasigurat atunci cand plateste contributia la sanatate pentru salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat versus asigurat fara venituri aniodehcane aniodehcane Buna ziua, Am sunat la CNAS pentru a ma lamuri cum se stabileste calitatea de coasigurat, insa doamna mi-a sugerat depunerea documentelor similare ... (vezi toată discuția)
Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate ion emil ion emil Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Sotia mea a terminat perioada de somaj,si doreste sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate din mana. In ultimii ... (vezi toată discuția)