avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lucrari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lucrari bloc

Buna ziua!

Ce documente trebuie sa imi prezinte presedintele asociatiei de proprietari pentru ca noi sa platim sumele datorate pentru lucrarile executate in spatiile comune?
Concret, in urma unor astfel de lucrari la blocul in care locuiesc, pentru izolarea peretilor imobilului mi s-a aratat factura emisa de firma respectiva, pentru inlocuire burlane - chitanta, pentru reparatii lift - chitanta si mai multe bonuri de casa pentru diverse materiale cumparate.
Blocul are mai multe scari, dar este constituita o singura asociatie de proprietari. Referitor la izolatie, este corect sa se emita cate o factura pentru fiecare dintre cele patru scari?
Sunt suficiente documentele prezentate sau mai trebuie si altele?
De ce pentru pereti avem factura, iar pentru burlane chitanta? (a lucrat aceeasi firma)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:58, 8 Ianuarie 2015
Intrebarile sunt ale unui locatar sau ale presedintelui comisiei de cenzori?
Pe alocuri pare ca sunteti cenzor ...

In alta ordine de idei, astfel de situatii se prezinta in adunarea generala de catre presedinte.
E posibil sa se fi cerut facturarea pe fiecare scara iar prestatorul s-a conformat.

Apoi: orice relatie intre doi parteneri are la baza un contract.
In baza contractului se emit facturile.
Apoi, se achita acele facturi,,,

Acea chitanta de care vorbiti are in spate un contract si o factura.
klaudya1974 a scris:
Ce documente trebuie sa imi prezinte presedintele asociatiei de proprietari pentru ca noi sa platim sumele datorate pentru lucrarile executate in spatiile comune?

Pentru ca dumneavoastra, proprietarii sa platiti cota parte din valoarea lucrarilor, trebuie sa vedeti lista de plata intocmita de administrator, verificata de cenzor si aprobata de presedinte.
Daca aveti vreo nelamurire cu privire la suma ce vi s-a repartizat, intrebati presedintele sau administratorul sa va explice. In situatia in care considerati ca ati fost nedreptatit, puteti contesta suma repartizata pe lista de plata in termen de 10 zile de la afisare iar presedintele este obligat sa va raspunda in maxim 7 zile de la inregtistrarea contestatiei.
In cursul acestor discutii lamuritoare puteti solicita dosarul lucrarii care poate cuprinde contracte, facturi, chitante, procese verbale de receptie, garantii...
Referitor la izolatie, este corect sa se emita cate o factura pentru fiecare dintre cele patru scari?

Da, este corect si mai simplu de gestionat. Daca executantul emitea o singura factura pentru toate scarile, asociatia trebuia sa faca repartizarea pe fiecare scara si poate ca nu erau cheluieli egale, poate nu erau incheiate lucrarile la aceeasi data sau alte asemenea probleme. Asa, cu facturi pe fiecare scara, e mai clar si mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de la asociatia de locatari crysstyna22 crysstyna22 buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli trecute anticipat la plata intretinere mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: la mine la bloc, administratora trece la plata intretinerii, de exemplu pe luna iunie, o factura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc la bloc la etajul 4/4 mihasavoiu mihasavoiu s-a rupt burlanul si imi ploua in casa , am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca el nu are ce imi face si sa aduc pe cineva sa-l repare si eu sa platesc . ... (vezi toată discuția)