avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli trecute anticipat la plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli trecute anticipat la plata intretinere

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: la mine la bloc, administratora trece la plata intretinerii, de exemplu pe luna iunie, o factura de reparatii efectuata in luna iulie. Este corect?
De curand, cenzorul si-a dat demisia si a fost angajat alt cenzor, insa doar comitetul format din presedinte, vicepresedinte si un membru au luat cunostinta, restul proprietarilor ne-am trezit cu alt nume pe lista afisata. Au procedat corect?

Va multumesc anticipat!
In mod normal lista de plata aferenta lunii iunie trebuie sa cuprinda cheltuielile lunii iunie.
asa mi se pare si mie normal. exista o baza legala pentru a justifica asa ceva?
Si care e problema ca o platiti in avans? Ca suma oricum nu se schimba....
mary_catalina a scris:
..administratora trece la plata intretinerii, de exemplu pe luna iunie, o factura de reparatii efectuata in luna iulie. Este corect?

Da, este corect pentru ca discutam de reparatii si nu de salarii, apa, gaz... O reparatie se poate face adesea in urma obtinerii unui deviz de lucrari emis de firma selectata. Valoarea lucrarii din acest deviz poate fi repartizata pe lista de plata in luna iunie, atunci cand a fost intocmit devizul. Lucrarea poate sa se faca peste 2-3-4 luni timp in care se incaseaza sumele repartizate pe lista sau macar o mare parte din acestia. In luna cand se fcae lucrarea executantul emite factura si asociatia o va achita asa cum s-a prevazut in contract.
De curand, cenzorul si-a dat demisia si a fost angajat alt cenzor, insa doar comitetul format din presedinte, vicepresedinte si un membru au luat cunostinta, restul proprietarilor ne-am trezit cu alt nume pe lista afisata. Au procedat corect?

Da, au procedat corect. Proprietarii pot alege un cenzor dintre membrii asociatiei in cadrul adunarii generale. Cenzorul din afara asociatiei se angajeaza de catre comitet si presedinte fara a fi nevoie de consultarea proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului nicaedith nicaedith Buna ziua! locuiesc la bloc la et IV si de cand am cumparat acest ap am avut probleme cu acoperisul, adica ne ploua in bucatarie. Am tot ridicat problema in ... (vezi toată discuția)
Reparatie hidroizolatie dady_2122 dady_2122 locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. vreau sa fac reparatii dar ceilalti vecini de sub mine nu vor sa participe. care ar fi ... (vezi toată discuția)
Reparatie parte comuna alexandra lupulescu alexandra lupulescu Am efectuat reparati la coloana de scurgere si am schimbat teava de apa calda care sunt parti comune ale blocului din buzunarul propriu deoarece asociatia de ... (vezi toată discuția)