BUNA ZIUA.Suntem 3 frati (un baiat si daua fete),dupa decesul tatalui am vandut o bucata de teren banii impartindu-se intre surori,am facut succesiunea dupa tata ,surorile au renuntat la succesiune in favoarea mea ,dar problema e urmatoarea,mama nu vorbeste cu mine si cu sotia mea ,eu locuiesc in aceeasi curte cu ea ,am renovat intreaga casa .La notar dupa succesiune mamei i-a revenit 5/8 iar mie 3/8, de 5 ani platim intretinerea casei ,daca ajungem in instanta cum ne-ar putea despagubi mama pentru ceea ce am facut (construit,renovat) la casa daca noi nu am pastrat facturile la ce am cumparat ,se ia in considerare proba cu martori ? Poate mama sa de-a cantract de vanzare-cumparare la altcineva fara ca eu sa stiu sau fara sa-mi inapoieze banii pe care i-am investit in casa in care locuieste ia?
Pentru lucrarile efectuate se poate stabili un drept de creanta insa lucrarile trebuie dovedite ... scriptic in acest moment dumneavoastra aveti o cota de 3/8 iar mama 5/8 din casa care a fost proprietatea parintilor dumneavoastra.
Se poate face dovada si cu martori, dar ar fi indicat sa aveti totusi si niste inscrisuri in acest sens (bonuri, facturi, etc.).
Mama dumneavoastra poate dispune cum doreste de cota sa in timpul vietii sale, fara a avea nevoie de acordul cuiva pentru asta.
multumesc pentru raspuns
daca mama ar accepta sa recunoasca in fata notarului ca eu am investit o suma de bani in acea casa m-ar ajuta la ceva dupa decesul ei?
Mostenirea
Castel
Bunicul a murit.Bunica este moștenitoare a casei.Parintij mei au platit timp de 32 de ani impozitul la teren si casa dar pe numele bunicii.Tot ei au renovat ... (vezi toată discuția)