avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Buna ziua am nevoie de o informatie avizata asa ca m-am hotarat sa postez o intrebare.Parintii mei au divortat in 1990, mama a ramas cu copilul (adica eu) si cu casa in care locuiam.Precizez ca apartamentul era contractat de tatal meu inaintea casatoriei insa toate chitantele de achitare sunt pe numele mamei mele.In hotararea de divort este scris negru pe alb incredintarea custodiei si evacuarea tatalui meu din domiciliu. Tatal meu nu a mai intentat partajul.Mama nu a mai facut acte pentru apartament #-o In 2011 tata a decedat acum va rog respectuos sa imi spuneti ce si cum trebuie sa fac si macar un cost aproximativ al intentiei mele de a face toate actele necesare proprietatii fie pe numele mamei fie pe numele meu pentru noi nu conteaza la final conteaza rezultatul.
Trebuie sa deschideti succesiunea la un notariat in vederea obtinerii certificatului de mostenitor care va deveni documentul de proprietate. Daca doriti ca locuinta sa fie numai pe numele dvs. atunci mama trebuie sa va cedeze cota ce ii revine in urma succesiunii.
Daca tatal s-a recasatorit si a avut si alti copii atunci si acestia vor avea drept de mostenire.
Trebuie vazut actul, chitantele si ce alti mostenitori mai sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu un singur mostenitor RO Elena RO Elena Sunt singurul copil al mamei mele.Mama s-a recasatorit dupa moartea tatalui meu .Avea alt nume cu care a ramas si a fost vaduva si dupa al doilea sot. Eu dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune simona denisa simona denisa buna tuturor am si eu o problema la care,deocamdata,nu-i gasesc rezolvarea dar am sa incep sa va povestesc cam cum stau lucrurile.Tatal meu a decedat cand eu ... (vezi toată discuția)