avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu un singur mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu un singur mostenitor

Sunt singurul copil al mamei mele.Mama s-a recasatorit dupa moartea tatalui meu .Avea alt nume cu care a ramas si a fost vaduva si dupa al doilea sot. Eu dupa divortul meu am numele inainte de casatorie.Ce acte imi trebuie pt succesiune in acest caz si avand 3 proprietati si cam cat ma costa,sau nu e cazul de succesiune fiind singurul copil. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
RO Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:17, 19 Mai 2018
Fara succesiune nu puteti sa deveniti proprietara, certificatul de mostenitor este cel care dovedeste faptul ca proprietatea va apartine. Costurile sunt functie de notar si valoarea masei succesorale.
Si ca acte?
In prim a faza..
Certificatul de deces al mamei, al tatalui dvs si al ceilui de-al doilea sot.
Certificatele de casatorie ale mamei, cu ambii soti.
Certificatul dvs de nastere si hotararea de divort.- toate in original
Actele de proprietate ale bunurilor, in original
Proprietatile mama le-a dobandit dupa moartea celor doi soti.Una e mostenire de la parintii ei cu acte in regula ,iar celelalte doua sunt cumparate dupa moartea celui de al doilea sot.Mama poarta numele celui de al doilea sot.
Da. Prezentati actele de proprietate ale acestor bunuri, plus documentele menționate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire iuliamariana iuliamariana colega ficei mele este in urmatoarea situatie: A implinit 18 ani in aprilie, tatal ei a decedat in iunie2012, fiind divortat de mama ei din 2006 in 2011 iulie ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire alaina alaina Buna ziua. Tatal sotului meu a decedat in decembrie anul trecut.In 89 parintii au divortat si sunt 4 frati incluzand si sotul meu.Tatal lui s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune documente + casatorie dannyh dannyh Buna,am o problema la care as dori sa-mi raspunda un notar sau avocat care s-a mai intalnit cu asemenea caz. Mama mea in urma cu vreo 2 luni a facut ... (vezi toată discuția)