avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, mostenire

Buna ziua. Tatal sotului meu a decedat in decembrie anul trecut.In 89 parintii au divortat si sunt 4 frati incluzand si sotul meu.Tatal lui s-a recasatorit in 90 si mai are un baiat din a doua casatorie.Surorile sotului meu doresc sa o dea in judecata pe actuala sotie a socrului meu si sa ceara partea de mostenire dupa tatal lor.Sotul meu nu este in tara si nici nu doreste sa ia parte la asa ceva,nu ne dorim nimic de la tatal lui dar vrem sa cedam partea sotului meu celuilalt copil din a doua casatorie.Ce ar trebui sa facem.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:24, 29 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Puteti sa acceptati succesiunea si apoi sa donati partea dumneavoastra cui vreti.
Nu exista renuntare in favoarea cuiva ci doar renuntare.
cand un mostenitor renunta partea sa se imparte tuturor celorlalti mostenitori acceptatori.
In aceasta situatie ce acte ar trebuie sa depuna sotul meu pentru a lua parte la mostenire,el ne fiind in tara?multumesc
Donatie de drepturi succesorale. Depinde de ce rezervatari va lasa sotul, de valoarea activului de atunci... ar putea avea implicatii pe termen lung, de aceea il sfatuiesc sa inteleaga bine ce act incheie.
surorile pot cere succesiunea de mostenire fara el?Sora cea mare ne tot preseaza sa ii trimitem certificatul de nastere al sotului meu.Multumesc
Buna ziua,
Va trebui sa depuna copii si originale de pe C.I si certificat de nastere.
daca si-a schimbat numele va trebui sa depuna si copie si original de pe certificat de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu un singur mostenitor RO Elena RO Elena Sunt singurul copil al mamei mele.Mama s-a recasatorit dupa moartea tatalui meu .Avea alt nume cu care a ramas si a fost vaduva si dupa al doilea sot. Eu dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Eruta98 Eruta98 In anul 1999 am mostenit o casa la tara in urma decesului tatalui meu.Tatal meu a fost recasatorit si sotia este in viata,si locuieste in casa. Cotele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Doru luyzz Doru luyzz buna ziua parinti mei au detinut in proprietate o casa. recent mama mea a murit iar tatal meu doreste sa cedam in favoarea lui. noi cei 2 \"copii\":D ... (vezi toată discuția)