avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de Vanzare-Cumparare facut la avocat???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de Vanzare-Cumparare facut la avocat???

Salutari si cu mult respect!
Daca ati vrea sa ma ajutati,intrebarea mea ar fi urmatoarea:
Daca parintii mei imi vand casa si terenul aferent(adica toata gospodaria) printr-un act facut la avocat,cat de valabil si ferit de nulitate este?Din cate am inteles,dar nu stiu sigur nimic,acest act ar trebui autentificat.Ce presupune asta?Unde si cum se autentifica?
Va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:40, 9 Ianuarie 2015
Adresati-va unui birou notarial
Nu inteleg de ce sa nu-l faceti dvs. direct la notar si stati linistit.
Este NUL ABSOLUT! Se autentifica la notar si va trebuie cacadstru si intabulare, actele de proprietate, certificat fiscal, certificat de performanta energetica, daca e vanzare sa dati pret pentru ca de esenta vanzarii este pretul...
Pentru bunurile imobile se incheie actul autentic de instrainare numai la notarul public.
Desi nul absolut ca act translativ de proprietate, actul incheiat la avocat are valoarea unei promisiuni de vanzare-cumparare (antecontract).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil de către promitentul cumpărător după semnarea antecontractului? Hidegtudor Hidegtudor Bună ziua! Am o nedumerire și aș aprecia dacă m-ați putea lămuri. Dacă vreau sa cumpăr um apartament de la o persoană, ma înțeleg cu el și ii dau ... (vezi toată discuția)
Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case facut la avocat? in fata instantei este luat in considerare? Andyx Andyx Am facut contract de vanzare cumparare la avocat in birou la o casa.Este legal,are vreo valuare? (vezi toată discuția)