avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Copii declaratii politie accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Copii declaratii politie accident rutier

Doresc sa intru in posesia copiilor declaratiilor date la politia rutiera in urma unui eveniment rutier . Asa cum asiguratorul are dreptul sa faca cerere pt eliberarea unor copii , eu as putea face acest lucru? Caci totusi sunt parte in cauza...pagubit.
Cel mai recent răspuns: shakuri , utilizator 15:02, 20 Ianuarie 2015
Problema e urmatoarea: Politistul a completat procesul-verbal de amenda in mod gresit la descrierea faptei , sanctiune care a fost data in baza declaratiilor , a mea si a vinovatului.
Desi in declaratii a fost specificat atat de catre mine cat si de catre vinovat ca autoutilitara de deszapezire ce mi-a atins autoturismul nu deszapezea in momentul cauzarii daunei ci se indrepta spre locul de deszapezire. Politistul a scris in PV ca dauna a fost produsa in momentul deszapezirii , motiv pentru care firma de asigurari refuza sa ma despagubeasca pentru ca exista o prevedere in legislatia privind asigurarile cum ca un accesoriu montat pe auto asigurat ce este folosit ,in momentul producerii daunei ,in scopul in care a fost montat . Cum procesul verbal nu am cum sa il anulez sper sa obtin copii de pe declaratii pentru a le duce la asigurator caci asiguratorul cu siguranta nu va face cerere la politie pentru copiile declaratiilor intrucat situatia este in favoarea sa.
Depuneti o cerere scrisa la politie, faceti in doua exemplare, unu-l depuneti iar celalalt ramane la dumneavoastra, semnata si cu numar de inregistrare. In cerere sa specificati si ca in cazul in care refuza eliberarea documentelor cerute, motivul refuzului sa va dea in scris.

Succes!
Multumesc.
La cererea depusa imi elibereaza doar copie dupa declaratia mea , dupa declaratia vinovatului ( care ma interesa in mod special) refuza sa imi elibereze copie intrucat contine date cu caracter personal iar eu ca persoana fizica nu sunt operator de date cu caracter personal.
Sa cereti declaratia partii fara datele cu caracterele personale ( agentul sa stearga datele cu caracter personal, sa lase numai numele si prenumele ) .

Alte discuții în legătură

Despagubire rca shakuri shakuri Masina mea a fost lovita de lama unei autoutilitare de deszapezire in timp ce aceasta se deplasa spre locul de deszapezire ( nu efectua operatiuni de ... (vezi toată discuția)
Masina vandalizata - autor cunoscut adina.gauliuc adina.gauliuc buna ziua, in data de 6 spre 7 ianuarie masina mi-a fost vandalizata in parcare, geamuri sparte, far,parbriz ciobit. am depus plangere la politie, am mers la ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica + dosar cercetare penala andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat.... Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma ... (vezi toată discuția)