avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din apartament cu chirie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din apartament cu chirie

Buna ziua

Locuiesc de 3 ani cu chirie intr-un apartament de 2 camere impreuna cu sotul si copilul de 4 ani.In primul an am facut cu proprietarii un contract de inchiriere intre noi fara a-l inregistra la circa financiara pt ca dansii nu au vrut sa plateasca impozite!In acel an am facut si mutatie pe C.I. pe adresa respectiva.In urmatorii 2 ani am stat fara forme legale (tot la solicitarea proprietarilor) platind chiria la negru!
Avand in vedere situatia economica precara, eu fiind somera iar singurul care lucreaza este sotul, nu am mai avut posibilitatea de a achita intretinerea o perioada de timp, acumulandu-se o restanta de 2000 lei cu penalizari peste penalizari!!!Acum catea zile, au venit proprietarii si ne-au somat sa eliberam casa pana la data de 15 ianuarie pt ca nu am platit intretinerea!!!
Exista vreo cale legala prin care as putea sa demonstrez ca am locuit in acest imobil timp de 3 ani desi nu am forme legale?
Se poate ca ei sa ne someze ca in termen de 7 zile sa eliberam casa in plina iarna si cu un copil minor?
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pt ca nu am unde sa merg cu copilul.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: unique636 , utilizator 16:31, 10 Ianuarie 2015
Chiria ati achitat-o la zi?
Da...doar ca urmatorea chirie pt luna in curs trebuie achitata azi iar ei nu vor sa primeasca banii.
Trebuie sa-i intelegeti pe proprietari, n-ati platit intretinerea de atat timp si mi se pare normal ca ei sa ia masuri, ce puteti face este sa va intelegi cu ei ca la fiecare plata a chiriei sa adaugati ceva in plus si pemntru stingerea cheltuielilor la intretinere, poate cadeti la pace. Ei sunt speriati ca daca ati ajuns la sumele astea mari datorie, o sa va luati la un moment dat bagajele si o sa spalati putina lasandu-i cu datorii si mai mari.
Pai si acum daca ne evacueaza o sa-si recupereze banii pt intretinere??? Asa cum eu trebuie sa-i inteleg pe ei ar trebui ca si ei sa ne inteleaga pe noi...mai ales ca stiu foarte bine situatia din tara asta si ca avem 3 ani de cand locuim aici fara sa le creem probleme sau incidente de orice fel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am datorie 2000 = 2500 ron la intretinere si nu ii ... KatalinaN KatalinaN Buna ziua, Am datorie 2000 = 2500 ron la intretinere si nu ii pot plati. Nu am contract de inchiriere. Proprietarul e in SUA, vrea sa vanda casa. ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Probleme chirie imobil dannyydan dannyydan Buna ziua, va rog ajutatima cu un sfat: Locuiesc in chirie cu sotia si fiica mea in varsta de 9 ani, am facut contract pe 1 an de zile intre mine, proprietar ... (vezi toată discuția)