DragosDrs a scris:
In Comitetul Executiv s-a hotarat ca cei ce folosesc apartamentul in alt scop decat cel de locuinta sa plateasca 60 lei/pe luna.
Fara alte explicatii aceasta decizie a comitetului (nu hotarare) este ilegala. Cheltuielile intr-o asociatie de proprietari se repartizeaza conform HG 1588/2007 si nu pe alte criterii.
Dar pentru antenele si panourile amplasate pe terasa blocului, se poate incheia un contract de inchiriere a terasei stabilindu-se de comun acord cu proprietarul acestora o chirie lunara de 60-100-1000 le/luna, dupa cum va intelegeti.
Daca nu vrea sa incheie contractul si sa plateasca aveti posibilitatea sa-i dezafectati instalatiile. Cum?
Notificati-l ca in termen de 10 (20-30) zile sa dezafecteze instalatiile deoarece le-a amplasat fara acordul asociatiei, iar terasele blocului sunt, din constructie, necirculabile.
Este posibil ca in acest interval sa accepte contractul, sa plateasca s.a.m.d.
Daca nu reactioneaza pozitiv, urcati pe bloc si le dati jos. Le duceti undeva la subsol si i le predati ori le pastrati pana va intelegeti cu el.
Notificarea se face in doua exemplare cu semnatura presedintelui si i-o inmanati. Sa semneze pe exemplarul care ramane la dumneavoastra. Daca nu vrea sa primeasca notificarea ori sa o semmneze, trimiteti prin posta cu confirmare de primire un singur exemplar.
Noi am procedat mai neortodox decat v-am sugerat dumneavoastra. Administratorul i-a spus de cateva ori unui proprietar sa vina la asociatie si sa incheie in contract pentru amplasare unei firme luminoase de pe fatada blocului, sa plateasca chirie... Proprietarul firmei, crezand ca asociatia e condusa de "niste mosi" cum am auzit si aici pe net, ii spune administratorului ca sa-i faca adresa scrisa... Dupa cateva zile cand lipsea de acasa (ca sa nu ne certam cu el) am pus doi oameni si-au dat jos firma, ducand-o spre conservare la subsolul blocului unde avem o magazie. In ziua urmatoare, trezindu-se fara firma, a venit la asociatie, a semnat contractul pregatit, a platit chiria pe un an de zile... si i-am dat firma inapoi sa si-o monteze singur.
Sigur ca puteam sa-i spunem ca nu stim de nici o firma, ca nu am vazut asa ceva pe bloc...