avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Propunere lege ferenda pentru legea 119/1996 privind ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Propunere lege ferenda pentru legea 119/1996 privind actele de stare civila

Buna ziua!

Desi nu stiu daca voi gasi pe acest site rezolvarea problemei cu care ma confrunt, indraznesc sa va cer ajutorul sau macar sfatul: urmeaza sa imi sustin lucrarea de licenta in aproximativ o luna si este a patra oara cand mi se cere sa refac proiectul, desi e foarte bun, dar ultima "gaselnita" este introducerea propunerii de lege ferenda pentru Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civila. Proiectul meu se numeste "Acte de stare civila", are deja un studiu de caz foarte amplu, per total sunt 170 pagini si rugamintea mea este, daca cineva are vreo idee de ce articole ma pot lega in procesul de elaborare a acestei propuneri de lege ferenda? Eventual ce idei aveti dumneavoastra pentru propunerea aceasta? Imi trebuie cel tarziu pana pe 10 iunie, 15 iunie fiind data cand trebuie sa predau proiectul si eu de 3 zile lucrez la aceasta propunere de lege si am scris doar o singura foaie. Am inceput sa lucrez, dar bat pasul pe loc, pentru ca nu mai stiu in ce directie as putea sa ma indrept. Pentru cunoscatori, am luat pentru inceput cazul mentionat in art 23 alin(1) si m-am gandit sa introduc un fel de obligatie pentru viitoarele mame, in special cele de etnie roma, sa fie inregistrate la internarea in maternitate, iar copii sa fie inregistrati la nastere, direct in spital (asta presupune si infiintarea unui birou al starii civile in incinta spitalului, cu program in ture, formularele necesare sa poata fi procurate direct de la acel oficiu, sa existe si un reprezentant al serviciului public de asistenta sociala care sa se intereseze de intentiile mamei referitor nou-nascut), sa ramana un set al documentelor celor vizati in copie si in cadrul maternitatii, urmand apoi sa fie predate oficiului de stare civila al municipiului sau serviciului de evidenta a persoanei, in a carei raza administrativ-teritoriala domiciliaza mama respectiva. Astfel, in cazul abandonului, se va putea depista mult mai usor persoana care a savarsit aceasta fapta. Este tot ceea ce am reusit eu sa abordez pana in prezent. Va rog,daca aveti vreo idee, sau alte sugestii, comentarii vis-a-vis ceea ce am scris eu deja, apreciez orice raspuns aici sau pe adresa danajustme@yahoo.com cat mai repede posibil.

Va multumesc anticipat si va sunt recunoscatoare!!!

Raluca
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 17:30, 6 Iunie 2009
Mi se pare lucrarea prea lunga iar propunerile dvs (de lege ferenda) cam prea stufoase...
Incercati sa aflati cum este reglementata starea civila prin alte tari, poate ajuta...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar adoptie ileana74 ileana74 Ar fi multe de povestit dar o sa incerc sa fiu cat mai scurta .In urma cu 3 ani o verisoara primara a adoptat o fetita de etnie roma care afost abandonata ... (vezi toată discuția)
Abandon copil fara acte Daryada Daryada Un coleg are o situatie mai delicata, a trait in cncubinaj cu o femeie fara acte (certifican nastre, buletin), din relatia lor a rezultat un copil, acestuia nu ... (vezi toată discuția)
Declaratii date sub influenta drogurilor!!!  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Am deschis acest topic, deoarece mie nu mi se pare normal sa se ia declaratii de la un invinuit care se afla la cateva ore de la administrarea ultemei doze de ... (vezi toată discuția)