avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in care se dovedeste ca sunt tatal biologic,mama are dreptul in urma judecatii sa-mi ceara daune morale ? Cat costa acest test si unde se face ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:53, 14 Ianuarie 2015
In mod normal prescriptia in cazul d-voastra curge de la data de la care ati aflat ca nu-i copilul d-voastra, probabil daca va angajati un avocat bun care va stii motiva actiunea ... sa aveti ceva sanse sa va fie acceptata. Daca nu, cum a spus gi-jane: il rugati pe baiat (sau daca nu vreti sa-l socati, poate vrea mama sa va ajute) sa va dea niste probe (fire de par) p[entru un test neoficial.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Nu, în cazul lui termenul nu curge de la data la care a aflat ca e posibil sa nu fie fiul său, ci de la data nașterii copilului sau data când a cunoscut ca i s-a născut un copil- asta se poate întâmpla când soții sunt despărțiți în fapt
In acest caz, e pacat sa mai bulversati copilul, acceptati-l ca al d-voastra ca asa a fost 18 ani.
Actiunea de tagada de paternitate este prescrisa.

Prin urmare, dumneavoastra nu va mai puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii filiatiei copilului nascut in timpul unei relatii maritale.

Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns, cat si celorlalti care au intervenit in discutie. Mai astept opinii.

Alte discuții în legătură

Copilul nu este al lui Mariacristina17 Mariacristina17 Buna ziua, Sotul meu doreste sa faca un test ADN,deoarece tocmai a auzit de la cineva ca baiatul lui de 20 de ani ar fi de fapt al altui barbat.Copilul ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)