avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara dupa 18 ani

Buna ziua...am o fata de 18 ani (impliniti in decembrie pe 19) si sunt divortata din 2003..ce trebuie sa fac pt a primi pensia alimentara in continuare...cu toate ca in hotararea de divort nu este mentionat "pana la terminarea studiilor"!!! ci "pana la majorat"!!!
Trebui sa pun iar un avocat ,sa deschid iar dosar pt acest lucru?pt a avea iar o hotarare? sau cu hotararea veche si adeverinta de la scoala depusa la locul de munca al fostului sot ??(mentionez ca oprirea pensiei se face de catre financiar/ salarizare de la locul de munca al acestuia).Va rog sa maajutati daca se poate sa-mi spune-ti exact ce am de facut pt a nu ramane copilul si fara acei banuti ...si asa putini!!!!Va multumesc pt ajutor si astept raspunsul dumneavoastra cat de repede puteti!!!#-o
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:59, 11 Ianuarie 2015
Trebuie sa deschideti alta actiune, puteti si singura nu-i nevoie de avocat neaparat. Daca fiica a implinit 18 ani trebuie sa deschida ea actiunea, deja este majora. Uitati un model unde aveti formularea exacta pe care fiica trebuie sa o faca:

www.avocatnet.ro/content/for...

Hotararea veche isi inceteaza valabilitatea la majorat.

Pentru a primi pensie pana la termeinarea studiilor va trebuie o alta hotarare judecatoreasca care sa dispuna in acest sens.

Titularul actiunii este fiica devenita majora.
cu alte cuvinte, nu dvs ci fiica dvs treuie sa deschida o actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)