avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM neinregistrat in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM neinregistrat in Revisal

Buna ziua,
Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care din 6 in 6 luni mi se facea un nou CIM. Dupa primele 3 CIM, m-a trecut pe o alta firma (acelasi administrator ) cu celelalte 4 CIM (am avut contract si pt o luna doar). Nu am avut niciodata un act aditional sau anexa la un contract anterior. La sfarsitul acestei perioade, am cerut desfacerea CIM-ului prin art 56, lit i (la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata; ). Dupa 2 luni de la incheierea activitatii mele in cadrul firmei, m-am dus sa imi cer actele de incheiere (adeverinta, decizia de incetare etc). In acel moment am aflat ca primul meu CIM nu a fost inregistrat niciodata, privandu-ma astfel de 6 luni de vechime in activitatea mea profesionala.Scuza angajatorilor a fost "contabilul lor nu si-a facut datoria de a-l inregistra iar acestia nu au verificat ulterior". As vrea sa stiu ce repercursiuni vor suferi angajatorii daca eu fac o vizita la ITM. Exista vreo cale de mijloc pentru a nu se ajunge la ITM ? (legala) . Va multumesc pentru raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 16 Ianuarie 2015
Daca primul este incheiat, atunci acela nu are cum sa apara in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)