avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Drepturi veterani de razboi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Drepturi veterani de razboi

Buna ziua. Doresc sa cunosc ce drepturi fiscale a avut tatal meu pentru anul 2014.El a decedat in 28 martie 2014. 1/Detinea in proprietate 1/2 dintr-o casa de vacanta pe valea Prahovei, cealalta 1/2 imi apartinea mie ca fiu. Eu am platit cota de impozit ce mi se cuvenea in primul trimestru 2014 pentru tot anul. Cand am depus certificatul de mostenitor, mi s-a solicitat sa platesc impozitul pe acea de a 2 -a 1/2 proprietate pentru tot anul 2014 adica suma egala cu cea achitata de mine pentru jumatatea ce imi apartine mie.2/ Un loc de veci atribuit lui ca veteran de razboi. La acest loc de la administratia cimitirului mi s-a comunicat ca voi plati impozit pe locul mostenit numai din anul 2015. 3/ O masina Skoda 1000 MB achizitionata de tatal meu cu mama mea in 1967. Acestia au platit impozit si ADAS la masina conform cu legile de atunci pana in anul 1994 cand tatal meu a primit legitimatie de veteran de razboi. Mama a decedat in 1998. Nu am dezbatut succesiunea la masina. Am lasat-o tatalui.Aceasta masina a existat pana in septembrie 2014 in garajul tatalui meu dar politia a radiat-o in 2007 din circulatie pentruca nu i s-au schimbat numerele. Am gasit un cumparator ca masina de epoca. Am dezbatut succesiunea la 2 notari la Skoda 1/ 2 cota mamei si 1/2 cota tatalui meu. La administratia financiara de care apartin mi s-a dat un certificat fiscal ca aceasta masina este radiata fiscal!!! Ca nu exista; s-a scris cifra 0(zero). Notarii in doua certificate de mostenitor au consemnat acest lucru. Apoi tot la notar s-a efectuat actul de vanzare-cumparare cu noul proprietar. La 7 zile interval. In termenul legal de mostenire de 6 luni. In prezent noul proprietar nu poate inscrie masina in circulatie pentruca nu dovedeste provenieta fiscala a masinii. Cei de la fisc dau raspuns scris ca masina nu mai exista in baza de date, apoi imi transmit un document de plata de impozit pentru masina si pentru 2015, cu toate ca masina s-a vandut in septembrie 2014. NB cumparatorul ma atentioneaza pe mine ca el a platit ceva ce nu poate folosi. Vina nu este nici a tatalui meu nici a mea. In 2010 figura la fisc un Fiat 600 vandut de tata in 1967 primavara.pe care fiscul cerea impozit. Le-am dat inca o data actul de vanzare al Fiatului si certificatul de veteran si le-am spus atunci ca in rolul fiscal trebuie sa existe o Skoda. Cum trebuie sa procedez in cele trei situatii ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:34, 15 Ianuarie 2015
Tatal dvs a beneficiat de scutire la plata impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, la plata impozitului terenului aferent locuintei de domiciliu si la plata impozitului unui singur mijloc de transport conform Codului Fiscal, art 284, alin 1, lit. a, alin 6, alin 7, alin 7^1:
[ link extern ]
2. Pentru locul de veci, atribuit tatalui, cel mai probabil in baza unui contract de concesiune, solicitati la administratia cimitirului sa actualizeze contractul potrivit caruia veti plati anual o redeventa la termenele stabilite conform clauzelor contractuale.
3. Din ceea ce ati scris: "...apoi imi transmit un document de plata de impozit pentru masina si pentru 2015", inteleg ca la directia de impozite si taxe locale masina(Skoda) acum este inregistrata fiscal. In acest caz dvs trebuie sa achitati impozitul pe anul trecut( de cand a murit tatal dvs pana la data instrainarii) Solicitati certificat fiscal in vederea vanzarii apoi completati si depuneti declaratia de scoatere din evidenta a mijloacelor de transport la care anexati contractul de vanzare cumparare. Solicitati numar de inregistrare.
In cazul in care nu reusiti sa rezolvati cu persoanele de la ghiseu, va sfatuiesc sa solicitati audienta la seful serviciului de impozite si taxe si sa-i explicati situatia.

aici gasiti model de declaratie de scoatere din evidenta:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci veterani ContSters237742 ContSters237742 Buna ziua Am in intretinere un batran in varsta de 92 ani si am inteles ca are dreptul gratuit la un loc de veci conform legi 44/1994 Ce nu inteleg ,sunt ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci ririna ririna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat: bunicul meu a decedat acum 2 ani. in urma sa , am mostenit un loc de veci la cimitirul reinvierii. in cadrul ... (vezi toată discuția)