avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe in cazul contractelor civile platite de societate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe in cazul contractelor civile platite de societate

Buna ziua

In cazul unui contract civil, in care prestatorul persoana fizica nu este angajat cu contract individual de munca nicaieri, firma care il contracteaza trebuie sa plateasca si contributia pentru asigurari sociale(pensii) CAS-ANGAJATOR?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: larisa-m , utilizator 23:20, 13 Ianuarie 2015
I se retine cas 10,5%.
Si cel pentru care lucreaza "angajatorul" nu plateste nimic pentu acest cotract? Doar pretul din contract?
In acest caz prestatorul poate beneficia de indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil?
Daca acest contract este singurul venit pe care il are in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfi + cm malina19 malina19 buna ziua,am o problema mare. nu sunt de profesie contabil si nu ma lamureste nimeni. am un PFI (persoana fizica independenta) de un an. lucrez si cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate girafa20 girafa20 Buna ziua! CCC1 s-ar fi terminat pe 27 aug 2015 (luna august nu primesc bani fiind a24a luna...). Am hotarat sa intru in concediu de maternitate din 28 iulie ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia de maternitate? Gabriela Chertes Gabriela Chertes Buna, Am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra. Eu am terminat facultatea in luna iulie 2009 si am luat si licenta.Acum lucrez la un depozit de ... (vezi toată discuția)