Buna ziua ! Am depus la institutia de stat unde lucrez, cerere pentru acordarea concediului fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani,conform ord 111/2010 insa m-am ales doar cu concediu fara plata pe un an conform Contractului Colectiv de Munca (pentru ca, spun ei,nu conteaza celelalte legi) si in consecinta nu mi se va recunoaste vechimea si nici restul beneficiilor. Ce-as putea sa fac ?
art. 6 din OUG 111/2010:
(1) După împlinirea de către copil a vârstei de un an, cu excepţia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fără plată pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se depune şi se înregistrează la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de naştere al copilului.
Asadar, OUG 111/2010 prevede o durata maxima de 1 an privind concediul fără plată pentru creşterea copilului