avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o problema cu un avocat din America
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o problema cu un avocat din America

Salut,
Am fost platit de o persoana din Israel sa ii fac un site.
Mi-a platit 900$ ,am inceput site-ul si nu l-am putut termina,
Acuma el m-a dat in judecata prin indermediul siteului www.arentfox.com.
Un avocat de la firma asta de avocatura din america mi-a trimis mail cum sa ii dau banii in 48 de ore sau ma da in judecata.
Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 13:01, 15 Ianuarie 2015
Dar pe de alta parte nu cred ca e moral (de profesional, sa nu mai vorbim) ca cineva sa plateasca o suma (chiar pe baza unui "gentleman agreement") pentru un produs finit (website) pe care sa-l poata folosi si produsul sa nu fie finalizat, nefiind deci utilizabil. adica si ... si cu banii luati!
Am patit-o si noi exact la fel cu un website mai complex- amanari peste amanari, apoi ... "eu am lucrat, mi-am pierdut timpul, deci ma platesti si iti livrez ce am facut, chiar daca e nefinalizat".
Se pare ca nu conteaza ca platesti ceva ce nu poti utiliza si care nu poate fi finalizat de oricine, ca ti-ai facut poate un business plan samd.
Se pare ca sistemul cu nefinalizarea e destul de practicat in Romania...
Ar trebui sa fiti multumit sa returnati doar banii, nu si daune interese.
tgeorgescu a scris:

Ce legatura are o firma din SUA cu o intelegere verbala intre cineva din Romania si cineva din Israel? Din cate inteleg, orice tribunal american isi va declina competenta. Ori va da in judecata-n Romania ori isi poate pune pofta-n cui.

Daca nu i-ati facut nimic ar fi escrocherie, daca i-ati facut doar pe jumatate sunt servicii de calitate proasta, ceea ce e un diferend in drept civil (nu mai e in penal).


Nu este escocherie daca nu face nimic asa pur si simplu...

Lucrurile pot fi complicate sub aspectul ambelor parti...

Legea aplicabila conteaza de fel in astfel de raporturi juridice daca exista...clar definita o astfel de lege...
Pai a luat 900 de dolari si daca n-a facut nimic se cheama ca l-a inselat, ca asa poate cere oricine 900 de dolari si nu are de gand sa faca nimic altceva decat sa incaseze banii, cu cati mai multi fraieri cu atat mai multe incasari pe degeaba, asa ca cel putin ca punct de plecare ar fi o cercetare penala pentru escrocherie. In privinta asta exista acorduri intre state, iar Politia din Israel va cerceta cazul daca exista suficienti pagubiti care au facut plangere (o singura plangere penala pentru escrocherie nu e de obicei suficienta pentru a demara cercetarea penala, mai ales cand trebuie alocati bani multi de la buget pentru cercetari internationale).

Daca in schimb poate demonstra ca a facut ceva real in schimbul sumei primite si nu a fost doar o amagire (minciuna), atunci diferendul e in drept civil. Si ma tem ca singura cale viabila de a rezolva acest diferend este sa-l dea in judecata in Romania.
Stiti ca s-a pus un premiu pe un roman pentru inselaciune, vindea de toate, barci, masini ... orice vroiai in toata lumea, doar ca nu avea nimic din ce vindea. Pentru orice venit se percep impozite. Nedeclarea si neplata lor se pedepseste. Daca sunteti in primul caz este inselaciune. Ati spus ca va pricepeti si ati mintit. Ati luat bani si nu ati facut nimic. Daca partea asta este dicutabila la partea a doua daca va prinde fiscul va executa scurt si clar, fara nici un comentariu. Nu trebuie decat sa va reclame si sa va dea datele. Rezolvati amiabil, platiti pe cineva sa faca site-ul, este cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune internet. casanovaxxl casanovaxxl Buna ziua in primul rand,as dori sa va spun ca e pentru prima data cand postez pe un site,sunt fortat de imprejurari sa fac acest lucru deoarece am un frate ... (vezi toată discuția)
In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit de felul in care organul de cercetare penală mi-a luat declarația.Suspiciunea mea a inceput ... (vezi toată discuția)
Mama careia i s-a furat copilul cu justitia Maria06122013 Maria06122013 Traiesc in America de Nord din ultimii 10 ani. Dintr-o prietenie nesabuita cu o persoana cunoscuta accidental, dupa 1 an si jumatate am facut un copil. El nu ... (vezi toată discuția)