avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... COTIZATIE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

COTIZATIE PENSIE

Bunaseara as dori sa intreb , mama a iesit la pensie anticipat partial din pensia de baza i sa oprit APROX 48% are o vechime de 35si 9luni este nascuta pe 6mai 1957 as dori sa stiu pt a beneficia de pensia integrala cit trebuie sa plateasca de mina pentru a completa multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:47, 13 Ianuarie 2015
Penalizarea maxima este de 45%.
De unde scoateti 48% ?
Nu mai are timpul necesar pentru realizarea stagiului pentru pensie anticipata(39 de ani si 9 luni).
Si nici nu merita.
Trebuie sa plateasca lunar 222 de lei la nivelul anului 2015,apoi contributia va creste de la an la an.
222x12=2664 de lei intr-un an.
Pentru aceasta contributie pensia va creste cu 9-10 lei pe luna.
2664:9=296
In 296 de luni(24 de ani si 8 luni)de pensie va primi acesti bani inapoi

60 de ani si 9 luni(limita de varsta)+24 de ani si 8 luni = 85 de ani si 5 luni.
La aceasta varsta esi va recupera investitia.

Calculelel sunt facute la nivelul anului 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizare suplimentara pentru pensie Doinitza58 Doinitza58 buna ziua, sunt pensionata pe caz de boala cu drept de munca ( am 56 ani) si lucrez cate 2 ore/zi la doua societati. In afara de procentul care se opreste din ... (vezi toată discuția)
Pensionare. tetcu tetcu Va rog frumos sa-mi spuneti daca sinteti amabili urmatoarele .Sotia mea nascuta in anul 1957 luna decembrie ziua 9,are o vechime totala in momentul de fata de ... (vezi toată discuția)
Plati dari la stat : asigurare , pensie gabrieldede gabrieldede Buna ziua Va rog a ma indruma si pe mine cum pot incepe sa platesc arigurarea la CNAS pensie . Mentionez ca nu lucrez in Romania dar imi doresc sa cotribui ... (vezi toată discuția)