Buna ziua
Va rog a ma indruma si pe mine cum pot incepe sa platesc arigurarea la CNAS pensie .
Mentionez ca nu lucrez in Romania dar imi doresc sa cotribui la aceste instituti pentru siguranta mea pe viitor .
Am tot incercat sa inteleg ce ar trebuii sa fac dar sincer nu am gasit exact pashi pentru a initia aceste plati, inscrieri samd .
Va mutumesc !!!
Se merge cu copie de buletin si cu BI original la casa de pensii si se incheie un contravt de asigurare. Plata e de 222 lei / luna.
Daca lucrati in strainatate cu acte in regula beneficiati de pensie de la statul respectiv atunci cand va fi cazul.
Asa cum v-a spus si d-nul Carp un contract pentru o contributie minima pe 1 an (222 x 12 = 2664 lei) ,va aduce la pensie aproximativ 8-9 lei la pensie pe luna.
Anaf declaratia 600
afg
Buna ziua, doresc sa aflu daca ANAF a calculat corect contributia la pensie a unui meserias (zidar) persoana fizica, inregistrat la finante cu NORMA DE VENIT. ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie
Patrick56
Bunaseara as dori sa intreb , mama a iesit la pensie anticipat partial din pensia de baza i sa oprit APROX 48% are o vechime de 35si 9luni este nascuta pe 6mai ... (vezi toată discuția)