avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cotizare suplimentara pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cotizare suplimentara pentru pensie

buna ziua,
sunt pensionata pe caz de boala cu drept de munca ( am 56 ani) si lucrez cate 2 ore/zi la doua societati. In afara de procentul care se opreste din salariu pentru pensie pot sa depun suplimentar la Casa de Pensii lunar o contributie pentru marirea pensiei finale?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Doinitza58 , utilizator 08:37, 5 Mai 2015
Nu merita.
Cotributia minima este de 222 lei pe luna.
222x12=2664 lei pe 1 an
Pentru aceasta cotributie pensia va creste cu aproximativ 9 lei pe luna
2664:9=296 de luni veti primi banii inapoi
Adica in 24 de ani si 8 luni
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie Patrick56 Patrick56 Bunaseara as dori sa intreb , mama a iesit la pensie anticipat partial din pensia de baza i sa oprit APROX 48% are o vechime de 35si 9luni este nascuta pe 6mai ... (vezi toată discuția)
Plati dari la stat : asigurare , pensie gabrieldede gabrieldede Buna ziua Va rog a ma indruma si pe mine cum pot incepe sa platesc arigurarea la CNAS pensie . Mentionez ca nu lucrez in Romania dar imi doresc sa cotribui ... (vezi toată discuția)
Contributia pentru pensie cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua Mai am 3 ani pana la implinirea varstei de pensionare (65 de ani). -ani de munca 24 si 7 luni -Am inteles ca pot plati retroactiv pe 5 ani ... (vezi toată discuția)