avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de pensie

Fara mesaj la acest subiect
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
doinapalade, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:47, 8 Iunie 2009
1. Presupun ca in Danemarca nu aveti serviciu.
2. In cazul dvs., varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 60 de ani, cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
3. Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala (la 55 de ani) pentru ca nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani).
4. Tineti aproape de noi pentru ca se pregateste aparitia unei noi legi a pensiilor si ... poate fi mai bine ... poate fi mai altfel!
Nu, nu am serviciu, dar urmez niste cursuri care sunt platite destul de substantial de ministerul invatamantului de aici, in vederea angajarii.
Intrebarea mea este daca as putea contribui de aici pentru a realiza stagiul complet de cotizare de 30 ani.
Va multumesc
Puteti sa va completati stagiul de cotizare incheind cu Casa de Pensii un contract de asigurare sociala.

Intrucat traiti in Danemarca, acest contract poate fi incheiat, in numele dvs., de un mandatar desemnat prin procura speciala.

Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la Casa de Pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea medicala in cazul pensionarii de invaliditate gr.ii ContSters112142 ContSters112142 Buna seara, Sunt pensionata medical gr.II in anul 2008 cu drept de revizuire la 1 an.Conform deciziei de pensionare rezulta: -data nasterii;13.10.1954 -sex: ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor ioiotgv81 ioiotgv81 sunt nascuta in anul 1954 si am 7 ani de vechime in campul muncii, la ce varsta ma pot pensiona si unde trebuie sa cotizez pentru a face anii necesari de munca ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partial iulia bumbu iulia bumbu Mama mea este nascuta in octombrie 1952 si are 23 de ani de munca.Se poate pensiona anticipat partial anul acesta daca i se ia in calcul o vechime minima de 15 ... (vezi toată discuția)