avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul contributiei la fondul de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul contributiei la fondul de pensii

Sunt pensionat de invaliditate gradul unu permanent din anul 2001.Luna aceasta implinesc 65 de ani si intentionez sa depun cererea in vederea pensionarii pentru limita de varsta.Va rog sa imi spune-ti cum sunt socotiti anii cat am fost pensionat permanent gradul unu de invaliditate? Mentionez faptul ca din anul 2004 am handicap gradul unu. La data stabilirii incapacitatii de munca aveam peste 30 de ani contributia la fondul de pensi,respectiv vechimea in munca. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Richards, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 13 Ianuarie 2015
1. Perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate este asimilata stagiului de cotizare la pensie si se are in vedere la pensia pentru limita de varsta.

2. Adica se adauga la cei peste 30 de ani de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cateva intrebari. sunt pensionar invaliditate gr. ... adriankiss69 adriankiss69 Buna ziua. Am cateva intrebari. Sunt pensionar invaliditate gr. III, nerevizuibil, Detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat cu ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)
Pensie caz boala nerevizuibil stef55 stef55 Sotul meu este pensionat pe caz de boala din aprilie 2001,avand 26 ani de munca in momentul pensionarii pe caz de boala.Este nascut in 18.08.1955,cand i se ... (vezi toată discuția)