avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare pe baza unei chitante de mana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare pe baza unei chitante de mana

Buna ziua, in anul 2012 sotul meu a intentionat sa achizitioneze o rulota drept pt. care a incheiat cu proprietarul care este avocat de meserie o chitanta de mana prin care urma sa-i dea banii in septembrie in urma obtinerii unor fonduri europene pt. apicultura unde aveam un dosar depus . In septembrie nu a venit nici un raspuns drept pt. care am amant plata , cand a sosit raspunsul cu fonduriile europene in urma caruia nu se aprobase fiinantarea , am luat legatura cu proprietarul si i-am spus ca-i inapoiez rulota....de aici a luat foc , ne-a reclamat peste tot atat la sefii sotului cat si la consiliul local , facand presiuni pentru recuperarea banilor dar nicidecum a rulotei ... a urmat o plangere penala la parchet pt. abuz de incredere si distrugere... in 2013 i-am dus rulota de unde am luat-o dar a refuzat sa o primeasca sau sa vorbeasca cu noi ..drep pt. care am lasat-o la cineva in curte cu stiinta sefului de post din acea localitate iar cheia am predat-o la procuror ...a ridicat acea rulota in urma unei ordonante date de procuror iar in urma procesului a fost condamnat la amenda penala 3000 lei si daune de 1000 euro ,, bazate pe un deviz de lucrari nu pe factura... am facut recurs dar dupa 6 luni curtea de apel a respins recursul ca nefondat.. acum sotul a fost dat afara el lucrand ca politist.. acest avocat l-am cunoscut in urma repartizarii de seful de sindicat sa ma apere intr-un proces de ultraj ...mentionez ca la prima instanta nu am avut avocat si nici martori pt. ca toti pe care i-am consultat au zis ca este un caz pe civil , iar altii au spus ca nu este deontologic sa lupte impotriva unui coleg.
Cel mai recent răspuns: BarbuFelicia , utilizator 17:54, 15 Ianuarie 2015
Si care este intrebarea?
ce pot face mai departe , pt. ca apelul a fost respins definitiv, iar celelalte cai de atac din cate am inteles trebuiesc anumite motive ...chiar nu ma pricep dar avocatul pe care l-am luat pentru apel ne-a spus ca nu se mai poate face nimic ...sa incercam la cedo
Din moment ce cunoaste dosarul, pesemne ca stie ce spune, caile extraordinare de atac se pot declara pentru motive strict si limitativ prevazute de lege.
Cum pot sa redeschid un proces? Eu nu am folosit rulota pt. ca nu am avut decat o copie dupa talon, iar din sept. 2012 ii expirase rar-ul, sotul a fost amenintat de catre acest avocat ca va plati mai mult dar nu am crezut ca se va ajunge pana aici, in instanta martorii acestui domn sunt chiar sotia lui care este si ea avocat si a asistat la audierea partilor , acest lider de sindicat era si seful direct al sotului si declara ca il cunoaste intamplator pe sotul meu , iar alt martor spune ca a auzit ca domnul a vandut rulota , minte dl avocat cand spun e ca am ridicat rulota de la locuinta sa ...ceea ce nu este adevarat aceasta fiind intr-o localitate unde am si dus-o dar nu a vrut sa o primesca , vorbea la telefon cu gazda unde a tinut rulota dar cu sotul a refuzat sa vorbeasca declarand ulterior ca a suferit un soc emotional ...si multe alte aspecte ... care nu sunt adevarate ...practic el nu are nici o dovada ca am refuzat sa-i restui rulota... in toate reclamatiile facute la sefi cerea doar banii si sa-l forteze sa-i dea acesti bani i-a cerut sa-l imputerniceasca sa recupereze el banii obtinuti in instanta de sotul meu in urma ultrajului unde i-a fost avocat, in ce priveste starea rulotei argumente ca prafuita si ca avea un cauciucurile lasate , sau era scorojita pe o bucata de cativa cm vopseaua nu cred ca insemna pagube de 1000 euro cand ea toata facea 1500.
Va multumesc pt. rabdare ,dar nu stiu ce mai este de facut atata timp cat sotul meu dupa o activitate de 20 ani de politie a fost dat afara in urma acestei condamnari...credeam ca o chitanta de mana nu are valoare juridica...
Nu stiu daca aveti motive sau mai sunteti in termen daf puteti incerca un recurs in casatie daca legea permite.
In caz contrar doar la CEDO mai puteti incerca.

Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Informatii taliya taliya Buna seara, Am o problema vis-a-vis de incheierea unui contract de imprumut(cu titlu executoriu)imprumut restituit,dar fara sa anulam contractul inregistrat ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun gajat -fapta ascunsa de vanzator adonis33 adonis33 in urma cu 3 ani am cumparat cu factura de la o S.C si plata in rate o rulota comerciala ce a fost postata la vanzare pe un site specializat auto. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Buna-pensie de intretinere; partaj varzan varzan La pensia alimentara ptr cresterea copilului se ia in calcul si Norma de hrana ? eu facand dovada ca salariul de incadrare este mai mic fara Norma de Hrana. ... (vezi toată discuția)