avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj!!!

Sotul meu a hotarat sa -si imparta viata cu alcineva.Problema este ca aceasta casa unde noi stam provine din banii parintilor .Dupa dupa 5 ani de casnicie parintii mi-au facut act de intretinere cu uzufruct.Dupa 14 ani am vandut ... si nu am stiut la acel moment ca el avea deja o amanata.Am cumparat noul apartament cu casa parintilor si cu banii de la ei(diferenta)... fara acte bineinteles.Dupa 18 ani de casnicie a plecat singur de acasa.Avem 2 copii 18 si 16 , copii la care el a intors spatele.A introdus actiunea de div in 2007 si apoi apartajul.Nu am crezut niciodata acest lucru.Eu nu l-am cunoscut asa pe omul cu care am impartit atatia ani... In fine..Salariul meu nu imi permite sa iau nici macar bani din banca sai dau cei 930 mil pe care ia castigat.O sa fac recurs.... o sa lungesc cat voi putea... A castigat deci 50 %????Oare e normal ce se intampla? Care est ajutorul pe care il ofera statul acestor copii ? Primeste tatal infidel jumatate din casa .... ?plecam toti 3 in garsoniera?Sunt parinti in aceasta lume inca responsabili care vor totul pt copii lor ? dar cum daca nu au ajutor?Intrebarea este pot dona in timpul partajului partea mea copiilor? Poate il sensibilizeaza ceva pe acest imbecil?Datimi un sfat.....
multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela37 , utilizator 14:15, 8 Iunie 2009
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns..
Pai.. el a aratat ca a muncit pe toata perioda casniciei noastre.( eu nu am fost lasata a fos gelos,) a mai arata ca timp de 3 ani a mers instrainatate si a muncit.Deasemenea am dovedit cu pasportul ca mergeam si faceam bisnita din 1997, si lucrez din 2005 exact de cand el mi a fost inidel.Am facut un credit in 2003 exact dupa ce am venit in apartament pt imbunatatiri , martorii lui au spu ca cu acel credit a platit parintilor mei banii.... a fost fals, deasemenea masina care el avndut-o in timpul divortului (iulie-septembrie) ,,, instanta a ajuns la cocluzia ca a fost vaduta cu acordul meu (era pe numele lui ... a vanduto singur).Iar in legatura cu apartamentul a ajuns la concluzia ca acel apartament a fost obtinut in timpul casatoriei.De ce ? in anul 1993 pariintii mei au facut un act de vazare cumparare mie dar eu eram casatorita cu el in acel contract a fost pusa o suma de bani (ficitivi.... nu iau incasat niciodata).Iar cand am cumparat acest apartament am facut-o toti 4 eram 4 copropietari iar acest lucru trebuia sa iese din acte ... insa ...Am avut si martori slabi , iar el uniii foarte buni fara frica lui dumnezeu....Am pierdut wolswagan, jumatate de casa si am ramas cu doi copii.... pur si simplu.Doamne fereste ... copii sunt viata mea si indiferent unde voi sta nu mai conteaza , insa doare tare rau atunci cand justitia nu e de partea adevaratei victime, si cel mai tare doare ca omul cu care ai impartit 18 ani a putut sa faca asa ceva.... E mult de spus , e crud dar adevarat in acesti ani am facut si casa la parinti lui dar au fost isteti e pe numele lor .Avand un salariul de 430 atunci (2007) nici nu am putut sa ma gandesc ca voi putea risca sa cer o evaluare la ceva ce nu era pe numele meu.Acum in acest moment a sosit raportul de expertiza finala de la evaluatori.In 2 sapt se termina.Insa vreau sa fac reurs.... credeti ca mai am o sansa sa cer un procent mai mic ? o alta evaluare? (un apartament 1860 acum in aceasta perioada ?)Se mai admit marotori? fetita e bolnava in 2007 la fairsit a fost diagnosticata cu epilesie focala stanga (de la soc pe sistem nervos)El plimba caruciorul cu un copil de 2 ani .... nu stiu daca este al lui sau al femeii pentru care a plecat de acasa... nu mai conteaza/....Am vreo sansa la un procent de 60% -70 %in urmatoarea etapa?
muultumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj Bianca1895 Bianca1895 Buna ziua, Parintii mei detin un apartament acesta fiind trecut in acte bun comun. Inainte de a achizitiona acest bun tatal meu a detinut un imobil (bun ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat robin2014 robin2014 an divortat in 2012, pana la divort am locuit primii sapte ani in casa bunicii sotului meu cu aceasta si sotul meu nu a dorit sa faca acolo investitii, ne-am ... (vezi toată discuția)