avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi gresite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi gresite

Am achiziotionat un soft de facturare in octombrie anul trecut.
Dupa 8 luni am sesizat ca din cele cateva sute de facturi cateva zeci au data de expediere gresita.


Softul la refacturare nu modifica automat data de expeditie a facturii ci ramane data de expeditie de pe factura emisa anterior aspect care nu a fost observat in mod umitor de contabilul meu si nici de contabilul firmelor la care am dat aceste facturi.

Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: loko , utilizator 07:10, 8 Iunie 2009
Data de expediere e importanta cind trebuie dovedita ... expedierea ;)( litigii, neplata etc) .Daca nu ati avut asemenea necazuri , nu e o mare problema acea necorelare intre date. Puteti face o nota interna , sa explicati ce s-a intimplat, si cind ati constatat erorile , sa ramina la contabilitate pentru posteritate.: stiu eu, ceva de genul : in data de ..., subsemantul in calitate de ...am constatat ca ... si am stabilit urmatoarele masuri :.... , care se vor aplica de catre ... in vederea remedierii rapide a necorelarii respective. Si , apoi, o hirtie din partea firmei de soft ca au remediat eroarea, anexata la acea nota interna .
Daca totusi, vreti sa fiti linistiti, modificati pe facturi data expeditiei si rugati si clientii sa faca la fel.Puneti o stampila si o semnatura, impreuna cu explicatia de rigoare si eu zic ca este ok.
Va multumesc tuturor!
M-am mai linistit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen deductibilitate tva emanuela73 emanuela73 daca o factura nu a fost inregistrata in luna in care a fost emisa deoarece patronul nu a dat-o la timp se poate deduce tva-ul inregistrand-o dupa 9 luni de la ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala mitrache_v mitrache_v Buna ziua si La multi ani! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este articolul din codul fiscal unde spune ca facturile fiscale se emit in 3 exemplare (una ... (vezi toată discuția)
Factura dupa aviz potarniche gabriela potarniche gabriela IN CATE ZILE, CONFORM COD FISCAL, TREBUIE EMISA FACTURA, FACANDU-SE DOAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII LA EXPEDIERE? (vezi toată discuția)