avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... InfiItratii apa de ploaie/zapada de la terasa vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

InfiItratii apa de ploaie/zapada de la terasa vecinului

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc nou, iar deasupra apartamentului meu este terasa vecinului (placata cu gresie, blocul fiind terasat). Apartamentul de deasupra nu este locuit, iar pe terasa lui au crescut diverse plante (din seminte aduse de vânt) intre rosturile dintre gresie, acestea provocând dizlocarea câtorva bucati de gresie. Pe tavan au inceput sa apara cateva pete (probabil radacinile au inceput sa distruga hidroizolatia care exista sub gresie). Precizez ca sub gresia vecinului exista din constructia blocului hidroizolatie. Ce pot face avand in vedere ca nicio firma de asigurari nu include in polita daune provocate de infiltratii din apa de ploaie/zapada? Mentionez, de asemenea, ca apartamentul de deasupra se afla in executare silita el fiind in proprietatea firmei de constructii care a facut blocul, in momentul de fata firma fiind in faliment.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cvio , utilizator 14:09, 13 Ianuarie 2015
Singura solutie ar fi sa remediate dvs. infiltrațiile...asta pana nu va cade tavanul in cap. In situația descrisă nu aveti alta solutie !
Va multumesc pt. raspuns. Am totusi doua nelamuriri:
1. distrugerea hidroizolatiei aflata sub gresie datorita neglijentei proprietarului de deasupra care nu a intretinut terasa (a lasat sa creasca diverse plante care au dislocat gresia) nu atrage legal lui raspunderea?
2. eu as fi dispus sa repar acea gresie pe cheltuiala mea dar sunt doua probleme: cum am acces la terasa de deasupra si, temperaturile cobarate care impiedica efectuarea de lucrarii la mai putin de +5 grade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Incalcarea art. 56 aliniat 1 litera c din legea asociatiilor de proprietari micav micav Locuiesc intr-un complex rezidential dat in folosinta din 2009. Am o problema cu proprietarul apartamentului aflat deasupra apartamentului meu referitor la ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)