avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mstenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mstenire

Buna ziua,sper in ajutorul d-voastra pentru a afla este c,proc.civil si cum se aplica in Romania.Suntem doi frati sora si frate,dupa decesulultimului parinte am deschis procesul de succesiune la judecatoria or.Moinesti jud.Bacain anul 2007,acolo eu am fost reprezentat de o D-na Avocat care a studiat dosarul procesului si din cele trei variane in lipsa mea a optat pentru varianta convietuirii impreuna si plata unei sulte ceea ce pe mine ma dezavantaja din toate punctele de vedere.Parerea mea era ca sa se aleaga varianta 1-2 sau sa scoatem casa la vinzare ceea ce ei nu-i convine deoarece si-a vindut apartamrntul si s-a mutat in locuinta parinteasca.Am angajat un nou Av.si am facut recurs la sentinta data de jud.Moinesti care suna ;lipsita de fond'.La Tribunalul BACAU dupa mai multe aminari se i-a din nou aceeasi hotarire ca si la jud.MOINESTI.La aflarea hot.m-am dat seama cu d-nul ca si trib.Bacau a solutionat procesul fara aintra in cercetarea fondului.Mie imi este imposibil sa locuiesc in jud,BACAU,findca locuita mea este in jud HR,si locul de munca in jud.MURES.In final mi sa spus de Av.ca asa este legea in tara asta.Carui for superior sa ma adresez pentru ca nu cred ca pot fi obligat de o d-na jud.sa locuiesc in acea casa.Pentru CEDO cum procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
GICU50, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:07, 29 Iunie 2009
de doua ori am citit topicul dvs si nu am inteles prea clar ceea ce vreti sa spuneti.
nu exista sa platiti si sulta si sa ramaneti si cu celalat mostenitor in casa....cine ramane cu imobilul, despagubeste pe partea lui, pe celalat mostenitor si bye bye din casa...
nu inteleg in ce situatie va aflati.
pt. a urma procedurile CEDO trebuie sa epuizati toate caile de jurisdictie din romania si ca sa nu dati gres si acolo va sfatuiesc sa luati un avocat mai cu multa experienta sau unul mai bun-dupa ce consultati parerile mai multor colegi de-ai mei.
cautati si dvs consultanti din topul judetului care va intereseaza.

av.m.vasilescu
Va rog sa ma scuzati din cauza greselilor pe care le-am comis la descrierea spetei mele eram foarte confuz din cauza hotaririi date de tribunalul BACAU.Deci suntem doi frati sora ,frate in urma decesului ultimului parinte a ramas casa cu teren si dependinte,sora si-a vindut apartamentul si s-a mutat in casa pariteasca cu de le sine voie.Am deschis succesiunea la judecatoria MOINESTI unde instanta a dat o sentinta pe care am contestat-o la tribunalul BACAU ,La trib. BACAU am primit aceeasi hotarire ca si jud.MOINESTI adica;contestatia este lipsita de fond-solutionata',eu cred ca nici nu sau deranjat sa intre in fondul contestatiei.La evaluarea situatiei cadastrale au fost trei experti ;bunuri,imobile si terenuri,iar in urma expertizei s-a ajuns la concluzia ca;in acel imobil nu poate locui doua familii acest lucru la specificat si d-nu avocat in fata instantei.D-voastra ati specificat unul plateste si ramine in casa problema mea este ca nu vrea sa-mi plateasca jumatatea din cauza hotariri JUDECATORIEI SI A TRIBUNALULUI CARE MA OBLIGA prin hotararea data , sa locuiesc in aceeasi casa cu ea.Dupa cum am scris imi este imposibil datorita locului de munca si a domiciliului.In ROMANIA oare nu se mai poate face nimic ?#-o Findca nu cred ca pot fi fortat sa stau cu familia unde vrea o D-NA JDECATOARE de la judecatoria MOINESTI,iar o alta forma de a beneficia de mostenirea mea nu exista ptr ca nu+mi pot vinde partea din cauza amplasarii. Singura modalitate de a beneficia de ea e aceea de a o taia cu drujba asa cum de fapt mi+a sugerat sora,si de a o muta in alta parte daca nu+mi convine. .Ce-mi ramine de facut oare am epuizat toate caile legale?Eu suportind toate cheltuielile cu experti AVOCATI si toate celelalte acte necesare .Este posibil sa nu primesc jumatate din cheltuieli decit de la judecatarie si de la tribunal nu dupa cum a spus d+nu av.eu i+am platit onorariu pentru contestatia de la tribunal la cre nu am primit chitanta crezind ca o depune la dosar ,dar la fiecare proces a specificat şi cu cheltuieli de judecata. Sperind ca ma+ti inteles va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
GICU50, utilizator
Buna ,eu mai astept inca un sfat din partea d-voastra pina imi primesc hotarirea din partea Tribunalului din BACAU .O ZI BUNA
GICU50 a scris:

Buna ,eu mai astept inca un sfat din partea d-voastra pina imi primesc hotarirea din partea Tribunalului din BACAU .O ZI BUNA
In speta pe care ati enuntat-o, s-a judecat pe fond cu drept de apel urmand recursul! Daca la Tribunalul Bacau s-a pronuntat o decizie in apel, urmeaza sa vi se comunice decizie si dupa aceea declarati recurs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs viss_vass viss_vass Cred ca nu o sa mai inchei acest subiect al disponibilizarii, Sper surprinderea mea , astazi am primit citatie de la curtea de apel cu recurs facut de ... (vezi toată discuția)
Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca de trimis la cedo ! avogaddo avogaddo am nevoie de un avocat EXPERT in litigii de munca, care poate sustine o contestatie in anulare ..urmand ca apoi sa trimita o cerere SCLIPITOARE la CEDO ! ... (vezi toată discuția)