Am primit un email de la raiffeisen "Va informam ca in data de 06.01.2015 s-a instituit pe conturile dumneavoastra poprirea dispusa de catre PRIMARIA MUNICIPIULUI xxxxxxx, cu numar dosar CNP primita de Raiffeisen Bank prin scrisoarea de instiintare 8XXXXXX la data de 23.12.2014 in suma de 500 RON."
Deocamdata sotul nu a reusit sa ajunga la primarie pentru a vedea de unde aaceasta poprire.....pe contul de BT unde trebuia sa primim alocatia copilului se pare ca avem si acolo poprire se poate?
1. Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.
2. Codul de procedura civila
art.728
....
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
3. Prin urmare, alocatia de stat pentru copil nu poate fi supusa executarii silite.
După cum rezulta și din adresa, nu pe alocație s-a instituit poprirea, ci pe cont. Ca în cont va intra și alocatia, e cu totul altceva.
Vedeți întâi pt ce datorati banii.
Buna ziua.......ce scrie in lege suna bine dar in practica e altfel : am o poprire pe contul curent in Raiff.unde imi intra si alocatiile celor 2 copii (2 luni si 13 ani). Raiff. mi-a poprit si mi-a si virat banii mai departe catre executor din alocatie....e legal ?
NUUUU !!....si totusi se practica.... Am sunat la banca si imi zice ca nu pot recupera banii virati catre executor ...ce pot sa fac ?