avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea certificatului de nastere international
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea certificatului de nastere international

Buna ziua, ma puteti ajuta sa mi spuneti unde trebuie sa merg ca sa obtin certificat de nastere international si unde trebuie sa merg pentru a obtine o confirmare ca stampila de pe sentinta de divort este autentica? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:06, 13 Ianuarie 2015
Schimbarea certificatului de tip vechi se face gratuit de catre Biroul de evidenta al populatiei din orasul / localitatea de resedinta a solicitantului si, de obicei, documentul nou se obtine in aceeasi zi sau in ziua urmatoare. Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala.
Sentinta de divort trebuie sa fie definitiva si trebuie sa aiba stampila si semnatura presedintelului tribunalului emitent.
Schimbarea se face la Starea civila, nu la Evidenta populatiei. Ca sa obtineti rapid noul certificat este indicat sa va adresati primariei de la locul nasterii; daca locul nasterii nu coinicide cu locul de domiciliu/resedinta (astea doua nu-s acelasi lucru) poate dura pana la 30 de zile pana se intra in posesia lui.

unde trebuie sa merg pentru a obtine o confirmare ca stampila de pe sentinta de divort este autentica?

E vorba de apostila?
Daca nu, asteptati un raspuns de la cineva care se pricepe mai bine la asta.
Da, despre apostila este vorba
Apostila pe sentinte se aplica la tribunalele de care apartin instantele care le-au emis.
Detalii despre cerinte si procedura citit aici:
[ link extern ]

Daca aveti nevoie de apostila si pe certificat trebuie sa mergeti la prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere international violeta-pinti violeta-pinti buna! as vrea sa stiu ce acte ii trebuie fiicei mele ptr a-si schimba certificatul de nastere romanesc, in unul international , in vederea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)
Apostilarea documentelor adno adno Pentru casatoria in alta tara am nevoie pe hotararea de divort cu apostila iar certificatul de nastere trebuie preschimbat. -unde trebuie sa ma prezint ptr ... (vezi toată discuția)